Tőkebefektetési lehetőséget kapott a TokajTech startup program két pályázója

A TokajTech startup program pályázói közül az iBarel 20 millió forintos kezdőtőkebefektetési ajánlatot kapott, míg a cWine számára mentorációs különdíjat ítélt meg a program szakmai partnere, Izrael budapesti nagykövetsége – közölte a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács.

Az iBarel fejlesztése a hordós és az acéltartályos érlelés előnyeit egyesíti, a cWine pedig borértékesítést segítő marketingmegoldást készített – olvasható a nyertes pályázatok méltatásában. Waberer György, a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanácsának elnöke azért tartja fontosnak a fiatal vállalkozások újításait, mert azok hozzájárulhatnak a térség fejlődéshez, tőlük függhet Tokaj-Zemplén jövője.

A TokajTech startup programot a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács, a Startup Campus és az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures közös kezdeményezéseként 2021-ben hirdették meg. A honlapján olvasható felhívás szerint olyan új ötleteket, termékeket, szolgáltatásokat kerestek, amelyek hozzájárulnak a világörökség részét képező térség fejlesztéséhez. A pályázatoktól azt várták, hogy a borászathoz, gasztronómiához, szállástechnológiához, idegenforgalomhoz kapcsolódó újításokat hozzanak létre. A befektetéshez jutott csapatokkal a program befejezése után is folytatódhat az együttműködés – tették hozzá.

(Forrás: MTI)