Felhívás a Hagyományok-Ízek-Régiók védjegy pályázatra

Idén húsz éves az agrártárca Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjegye. A HÍR védjegy használati jogának elnyerésére az Agrárminisztérium pályázati rendszert működtet, amelyre a jelentkezés folyamatos, az elbírálás viszont szakaszos. A következő, jubileumi Bíráló Bizottsági ülésre a pályázatokat 2022. március 18-ig várják – közölte Tarpataki Tamás agrárpiacért felelős helyettes államtitkár.

A Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) megjelölés színes ábrás védjegyként 2002. március 12-e óta szerepel a nemzeti védjegylajstromban, így az idén ünnepli bejegyzésének huszadik évfordulóját. A Hagyományok-Ízek-Régiók program keretében összesen már 189 hagyományos és tájjellegű termék viseli a HÍR védjegyet – tette hozzá Tarpataki Tamás.

A nyertes pályázók a HÍR Védjegyesek Klubja tagjává válnak és részükre a minisztérium szakmai tájékoztatást és segítséget nyújt a védjegy használatával kapcsolatban és a földrajzi árujelzők oltalma iránti kérelmeik benyújtásához – hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

A pályázni szándékozók kérdéseikkel forduljanak bizalommal az AM HÍR titkárságához a hir@am.gov.hu e-mail címen. A HÍR védjegyről információkat, valamint a pályázati felhívást az alábbi hivatkozáson éri el: www.gi.kormany.hu/hir-palyazati-felhivas

(Forrás: AM Sajtóiroda)