Egy nap alatt több mint 8800-an pályáztak magánszálláshelyek felújítására

Esztergom, 2020. június 5. Horváth Péter, a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztõ Nonprofit Zrt. vezérigazgatója beszél a magán- és egyéb szálláshelyek fejlesztésére kiírt támogatás sajtótájékoztatóján Esztergomban, a Kapcsolatok Házában 2020. június 5-én. Eddig több mint 8800 pályázat érkezett be a 60 milliárd forintos keretösszegû támogatásra. MTI/Kovács Attila

Több mint 8800 pályázat érkezett be a csütörtökön elindult, 60 milliárd forintos keretösszegű magán- és egyéb szálláshelyek fejlesztésére kiírt támogatásra – mondta Horváth Péter, a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

A beérkezett pályázatok közel 28 ezer szoba felújítására igényelnek támogatást 27 milliárd forint értékben.

Horváth Péter elmondta, hogy a vidéki térségben legfeljebb 8 szobával működő magánszálláshelyek felújítására szobánként maximum 1 millió forint nyerhető el a csütörtökön elindult pályázati konstrukcióban.

A programnak köszönhetően a magán- és egyéb szálláshelyek üzemeltetői eddig soha nem látott lehetőséget kapnak a fejlesztésre – fűzte hozzá a vezérigazgató. Mint mondta, a támogatásokat az előzetes tervek szerint még a nyáron szeretnék folyósítani.

Hozzátette, azt remélik, hogy a felújításokkal csökken a magánszálláshelyek szezonalitása, megnő a működési idejük.

Horváth Péter kiemelte, hogy a pályázatok beadásának elősegítésére Kisfaludy Pontokat hoznak létre országszerte 20 nagyváros Tourinform irodájában és egyéb információs pontokon.

(Forrás: MTI, fotó: Kovács Attila)