Az Accor Tokajban nyit Mercure hotelt

hotel 1979406 1280

Tokajban nyit szállodát az Accor, a világ vezető szálloda- és vendéglátóipari csoportja, amely üzemeltetési szerződést írt alá a Hotel Tokaj Kft.-vel; az új Mercure Tokaj hotel jövő tavasszal fogadja első vendégeit.

A Mercure márka számára Tokaj, Budapest mellett a második desztináció Magyarországon – írták. Dilek Sezer, az Accor délkelet-európai fejlesztési igazgatója a tokaji szálloda nyitását nagyszerű lehetőségnek nevezte vidéki hálózatuk bővítésére. Hozzátette, hogy a leghíresebb magyar borút környéke egyre népszerűbb szabadidős úticél.

A szálloda négy emeleten 55 modern és kényelmes szobát kínál majd, a legfelső emeleten executive apartmanokkal.

Az új szálloda tulajdonosa a többek között ingatlannal, turizmussal és mezőgazdasággal foglalkozó magyar Hotel Tokaj Kft. A cég már rendelkezik néhány szállodával az országban, például Hajdúszoboszlón. A Mercure Tokaj szállodát a neves magyar építésziroda, a BORD Építész Studio tervezi.

Tarnai Gábor, a Hotel Tokaj Kft. képviselője elmondta: a készülő szálló a nyolcvanas évekből származó egyedi épületben lesz, amely korábban Tokaj egyetlen szállodája volt. Tokaj – Budapest és a Balaton után – az egyik leggyorsabban fejlődő turisztikai régiónak ígérkezik Magyarországon – tette hozzá.

Közölték: a Mercure Tokajnak helyet adó régi épületet teljesen rekonstruálják és felújítják. Központi, Tisza-parti elhelyezkedése miatt a főbb látnivalók gyalog is könnyen elérhetők.

(Forrás: MTI)