Őszi fesztivált rendeznek Szekszárdon a Szüreti Napok helyett

A címlapon a szekszárdi Baranyavölgy dűlő szüret előtti Cabernet Franc táblája

A járványhelyzet miatt visszafogottabb programmal rendezik meg a Szekszárdi Őszi Fesztivált a hagyományos szüreti napok helyett szeptember 16. és 19. között a tolnai megyeszékhelyen.

Berlinger Attila, a rendező Babits Mihály Kulturális Központ igazgatója elmondta: a rendezvény fő helyszíne a Béla király tér lesz, ahol három színpadon rendeznek koncerteket és előadásokat.

A négynapos fesztivál nagyszínpadán mások mellett a Rudán Joe Band és Kalapács József, a Muzsikás, a Magna Cum Laude, az idén 25 éves Csurgó zenekar és az Ismerős Arcok játszik majd, a Vármegyeháza udvarának színpadán többek között a Magyarországi Német Színház és a Szekszárdi Gitárkvartett előadásait láthatja, hallhatja a közönség.

Újdonságként megnyílik a fröccsterasz, ahol a borkínálatot a Garay élménypince biztosítja. A terasz színpadának műsorán egyebek közt a Blues Travel Band, a pécsi Band Of Streets és az Alisca Brass Band szerepel.

A rendezvényen a hagyományos borudvar helyett nyitott pincék várják a közönséget, 27 pincészet és egy pálinkaház 19 helyszínen kínálja borait, párlatát.

A Béla király téri programokon védettségi igazolvánnyal lehet részt venni, a kordonokkal elkerített téren ötezren lehetnek jelen; a pincék védettségi igazolvány nélkül is látogathatók.

A fesztivál ideje alatt látható lesz a Művészetek Házában a III. Nemzetközi Digitális Művészeti Triennálé Digitális agora című kiállítása. A szeptember 11-én nyíló tárlaton, amelyet a kulturális központ a Magyar Elektrográfiai Társasággal közösen rendez meg, 169 magyar és 45 külföldi művész digitális grafikáit, videó- és fényinstallációit, animációit mutatják be.

(Forrás: MTI)