Idén nem rendezik meg a SALIMA nemzetközi élelmiszeripari szakvásárt

A Covid-19 okozta helyzet és az átoltottság jelenlegi aránya miatt a Brnói Vásárvállalat vezetősége kénytelen volt lemondani az idei SALIMA nemzetközi élelmiszeripari szakvásárt, a SALIMATECH nemzetközi élelmiszer-technológiai szakvásárt, a G+H kereskedelmi és szállodaipari vásárt, az MBK nemzetközi sütőipari és cukrászati szakvásárt, a VINEX szakvásárt, valamint az EmbaxPrint nemzetközi csomagolás- és nyomdaipari szakvásárt, amelyeket eredetileg 2021. június 28-30. között rendeztek volna.

„A bizonytalan helyzet miatt sajnos kénytelenek vagyunk berekeszteni a már megszokott élelmiszeripari szakvásárok, továbbá a szállodák és éttermek felszerelését bemutató vásáraink előkészületeit. Ennek oka az, hogy megóvjuk a kiállítókat és a vásárszervezőket az esetleges további anyagi veszteségektől. Döntésünkhöz hozzájárult a szállodák és éttermek hosszan tartó bezárása okozta, mind a mai napig fennálló kedvezőtlen gazdasági helyzet is” mondta Jiří Kuliš, a Brnói Vásárvállalat vezérigazgatója.

„Rendezvényeink között a Salima szakvásár nagy hagyományokkal rendelkezik. Mivel az idén nem lehet megrendezni, így az élelmiszereket gyártó cégek elveszítik mind a személyes találkozás, mind pedig az új üzleti kapcsolatok építésének lehetőségét. Ez nyilvánvalóan kedvezőtlen lesz az élelmiszeripar számára, de jelen pillanatban figyelembe kell vennünk a Covid-19 fertőzés miatti korlátozásokat, és be kell tartanunk a kormány előírásait” mondta Jindřich Fialka, az élelmiszerügyi és agrárszekcióért felelős mezőgazdasági miniszterhelyettes.

„Partnereinkkel együtt fontolgatjuk bizonyos élelmiszeripari ágazatok bemutatkozását az ANIMAL TECH nemzetközi állatorvosi és állattenyésztési szakvásár és a párhuzamosan rendezett nemzeti élőállat bemutató keretein belül 2021. szeptember 5-8. között. Lehetőséget adunk a SALIMA kiállítóknak, hogy bemutassák a tej- és húsiparban használatos gépeket és technológiákat” nyilatkozta Lucie Vymazalová, az ANIMAL TECH szakvásár igazgatója.

A 2022-ben tartandó élelmiszeripari vásárok és az EmbaxPrint pontos dátuma a szakmai szervezetekkel, a főbb partnerekkel és a kiállítókkal történő egyeztetés után lesz ismeretes.

A szakmai szervezetek, a főbb partnerek és a kiállítók fontos bemutatkozási platformnak tartják a SALIMA / SALIMA Technology / MBK / G + H / VINEX / EmbaxPrint vásáregyüttest, és támogatják megtartását.

„Az EmbaxPrint és Salima szakvásárok már komoly hagyománnyal rendelkeznek, így nem lehet más formában helyettesíteni őket. A Packaging Live projektünk élő technológiai bemutató, ezért mindenkit személyesen szeretnénk köszönteni” – tette hozzá Michaela Zachová, a Packaging Live projektet szervező Equicom s.r.o. képviselője.

További információ: www.salima.cz és www.embaxprint.cz