Jó látni, hogy ébredezik a világ

A tavasz érkezéséről, újranyitásról, a természet ébredezéséről beszélgettünk Borbély Tamással. Bármilyen lassan ért is véget az idei telünk, úgy tűnik, végre kezdődik az újjászületés időszaka.

Szombaton végre kinyithattak a teraszok. Sikerült a nyitás? Készültek vagy készülnek valamilyen akcióval, különlegességgel vendégeik számára?

Április 24 szombaton nyithattak a teraszok, így mi is tudjuk fogadni a birtokon a vendégeket, már nem csak elviteles vásárlásra, hanem a teraszon, a lugasban kóstolásra is. Illetve a Badacsony központi részén található Borteraszunkat is megnyithattuk, szerencsére nagy érdeklődés volt a borok iránt, sokan jöttek borozgatni a szép kora tavaszias időben.

Aki esetleg továbbra sem tud személyesen ellátogatni Badacsonyba, hol találkozhat most a pincével?

Alapvetően saját oldalaink vannak, jelen vagyunk Facebookon, Instagramon, illetve létezik egy honlapunk is, itt osztjuk meg az aktuális híreket, információkat. Borainkat pedig megtalálják az újonnan indult webshopunkban. (https://borbely.wineshop.hu/)

Említette a webshopot, sikeres volt ennek az elindítása?

Egyelőre ennek sikerességéről korai lenne nyilatkozni, hiszen alig egy hónapja elérhető. Azonban el kell mondjam, hogy szerencsére jól időzítettünk, hiszen tavasszal a természettel együtt az emberek is kinyílnak kicsit, és ez a borfogyasztásban is meglátszik. Ennek köszönhetően érkeznek azért rendelések, aminek természetesen örülünk. Jó látni, hogy ébredezik kicsit a világ.

Ha már az ébredezésnél, tavasznál járunk, ugorjunk át az ültetvénybe! Meséljen kicsit a szőlőről, hogy hatott rá ez a mostani időjárás?

Ugye tudjuk, hogy egészen április elejéig igen hidegek voltak az éjszakák, illetve az utóbbi egy hétben végre sok eső esett. Az mindenképpen látszik, hogy nincs előrehaladott állapotban a szőlő fejlődése, ami nem is probléma. Ennek köszönhetően nem kellett feszített tempóban dolgozni a sorok között, hanem kicsit ráérősebben haladunk a munkákkal. Ami mindenképpen pozitívum, hogy mivel a rügyek nem pattantak ki túl korán, így nem tudták a késői fagyok olyan mértékben károsítani, mint egyéb gyümölcsöket. Természetesen még nem tudjuk, pontosan mekkora kár is keletkezhetett, de reméljük, hogy nem jönnek vissza ezek a fagyok és szépen el tud indulni a fejlődés. A korábbi rügyvizsgálatok alapján bizakodóak lehettünk az idei évre nézve, reméljük, hogy ez sikerülni is fog.

 

Takács Réka