Április 30-ig nyújthatnak be kérelmet új borszőlő telepítésére a termelők

Az új telepítési engedély iránti kérelmet a korábbi évekhez hasonlóan, idén is április 1. és április 30. között lehet benyújtani a létesítendő ültetvény helye szerint illetékes hegybíróhoz. 2021-ben az új telepítések számára engedélyezhető terület nagysága 626 hektár.

A HNT kéri, hogy az ügyintézés folyamán továbbra is vegyék figyelembe a jelenleg is érvényben levő megváltozott ügyfélfogadási rendet:

A hegyközségi irodákban az ügyintézés kizárólag előzetes bejelentkezés alapján történik. A hegybírók e-mail-es és telefonos elérhetőségei a www.hnt.hu/szervezet/ oldalon találhatók. A hegyközségi irodában a maszk használat mindenki számára (hegybíró, adminisztrátor, hegyközségi tag) kötelező. Az irodában ügyintézőnként (adminisztrátor, hegybíró) csak 1 hegyközségi tag tartózkodhat amennyiben a 1,5 méteres távolságtartás biztosított. A hegybírói ügyintézés megkezdése előtt előzetesen telefonon kell időpontot egyeztetni, és a szükséges igazolások, engedélyek, kérelmeit emailen, vagy E-papír (epapir.gov.hu) formájában előzetesen meg kell küldeni a hegybíró kollégák részére.

A járványügyi helyzetre való tekintettel, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa továbbra is ügyfélbarát intézkedésekkel segíti a gördülékeny ügyintézést az új telepítési engedélyek esetében. A HNT lehetőséget biztosít, hogy az ügyfelek az ügyintézési idő (a kérelem benyújtásától számított 70 nap) teljes ideje alatt benyújthassák a csatolandó mellékleteket, dokumentumokat.
További információk és tájékoztató segédanyagok az alábbi linken érhetőek el: https://www.hnt.hu/tagjainknak/tajekoztatok/

(Forrás: HNT)