Meghirdették a 2021. évi Érték és Minőség Nagydíj pályázatot

Budapest, 2021. március 17. Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minõség Nagydíj Pályázat alapítója tájékoztatót tart az idei pályázatról a Parlament épülete elõtt 2021. március 17-én. Meghirdették a 2021. évi Érték és Minõség Nagydíj pályázatot, a gazdaság szinte teljes palettáját lefedõ 41 fõcsoport több mint 100 témakörében május 31-ig lehet beadni a jelentkezéseket a Kárpát-régió egész területérõl. MTI/Bruzák Noémi

Meghirdették a 2021. évi Érték és Minőség Nagydíj pályázatot, a gazdaság szinte teljes palettáját lefedő 41 főcsoport több mint 100 témakörében május 31-ig lehet beadni a jelentkezéseket a Kárpát-régió egész területéről – jelentette be Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat alapítója.

Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke a pályázat meghirdetésekor elmondta, az Érték és Minőség Nagydíj arra ösztönzi a tudatosságra törekvő gyártókat, szolgáltatókat, hogy minőséget, termékbiztonságot képviselő produktumot állítsanak elő.

Hozzátette, a tudatos vásárlók is egyre inkább az objektív feltételeken alapuló minősített termékeket keresik, így az Érték és Minőség Nagydíj pályázati rendszerben tanúsított termékek, szolgáltatások gazdasági előnyt jelentenek a gyártóknak, fejlesztőknek, és segítik az exportpiaci megjelenést.

Latorcai János kitért arra, hogy a koronavírus-járvány átalakította a vállalati szférát is, érzékenyen érintette a mikro-, kis- és középvállalkozásokat, azt a szegmenst, amelyben meghatározó többségben vannak a hazai tulajdonú vállalkozások, és amelyből az Érték és Minőség Nagydíj pályázat győzteseinek többsége hagyományosan kikerült.

Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj pályázat alapítója kiemelte, a pályázat lehetőséget ad a vállalkozásoknak arra, hogy produktumukat hazai és nemzetközi szinten is elismerjék. A minőség is nagyon fontos szempont a gazdaság újraindítása során, amit ez a nagy múltú minősítési rendszer támogat.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot 2021-ben negyedik alkalommal írta ki és valósítja meg a DIAMOND Szervezőiroda Bt., az ExVA Vizsgáló és Tanúsító Kft., a Hajnal Húskombinát Kft., a LEGRAND Magyarország Villamos Rendszerek Zrt. és a SZÁM-PONT Számítástechnikai és Oktató Központ Kft., mint a pályázati rendszer kiírói tanácsa.

A pályázat kiemelt támogatója a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkársága, szakmai támogatója az Agrárminisztérium, külhoni támogatója a Romániai Magyar Demokrata Szövetség. Szakmai partnere a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatra jelentkezhet 2021. május 31-ig minden természetes és jogi személy, jogi személyiség, egyéni vállalkozó vagy alkotóközösség. A meghirdetett 41 pályázati főcsoport többek között érinti a vendéglátást, az építő-, a bútor-, és élelmiszeripart, a mezőgazdaságot, az infrastrukturális beruházásokat, az életminőség javítására szolgáló termékeket és szolgáltatásokat, a csomagolástechnikát, az informatikai programokat, rendszereket, szabadidős és kulturális tevékenységeket, rendezvényeket, az oktatást, az orvostechnikai és kozmetikai szegmenst, a lakberendezést vagy akár a webshop szolgáltatásokat.

Az Érték és Minőség Nagydíj pályázat elismeréseit szeptember elején a gazdaság ünnepén, a Parlament Felsőházi Termében adják át, amennyiben a járványügyi helyzet azt engedi – tájékoztatott Kiss Károlyné Ildikó.

(Forrás: MTI, fotó: Bruzák Noémi)