Változik a HNT ügyfélfogadási rendje

A védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021. (III. 6.) Kormány rendelet előírásai figyelembevételével az ügyfélfogadási rend az alábbiak szerint változik.

A hegyközségi irodákban az ügyintézés kizárólag előzetes bejelentkezés alapján történik. A jogszabályi előírás szerint ugyanis a hegybírók az irodai jelenléthez kötött munkájukat alapvetően távmunkában végzik. A hegybírók e-mail-es és telefonos elérhetőségei a www.hnt.hu/szervezet/ oldalon találhatók.

A hegyközségi irodában a maszk használat mindenki számára (hegybíró, adminisztrátor, hegyközségi tag) kötelező. Az irodában ügyintézőnként (adminisztrátor, hegybíró) csak 1 hegyközségi tag tartózkodhat amennyiben a 1,5 méteres távolságtartás biztosított.

A hegybírói ügyintézés megkezdése előtt tehát előzetesen telefonon kell időpontot egyeztetni, és a szükséges igazolások, engedélyek, származási bizonyítványok kérelmeit emailen, vagy E-papír (epapir.gov.hu) formájában előzetesen meg kell küldeni a hegybíró kollégák részére.

A hegybíró kollégák a dokumentum átvételére előre egyeztetett időpontban fogadják a hegyközségi tagokat az irodában, vagy alternatív átvételi lehetőséget (pl.: postai, vagy lakhelyen történő személyes átvétel) biztosítanak.