Etyeki sikerek a tengerentúlról

A Robert Parker’s Wine Advocate elismerő értékelései és magas pontszámai mellett a USA Wine Ratings 2020-as versenyén is szépen szerepeltek az Etyeki Kúria borai.

Legújabb tengerentúli partnerének köszönhetően az Etyeki Kúria több borát mérettette meg amerikai szakértők előtt.

Korunk egyik legjelentősebb borszakértő portálja, a Robert Parker’s Wine Advocate novemberben kóstolta és értékelte a pincészet 3 tételét. Robert Parker és csapata több mint 30 éve kóstol és bírál borokat a világ minden bortermelő országából. Az Etyeki Kúria borait Mark Squires borszakértő csapattag értékelte, akinek Kelet-Európa, Görögország, Ciprus és Portugália a szakterülete.

Mindhárom kóstolt tétel igen pozitív bírálatot kapott, melyet a magas pontszámok is tükröznek. A soproni területről származó 2016-os Kékfrankos 89 pontot, a 2017-es Pinot Noir 87 pontot, míg a pincészet első pezsgője, a Sparkling Sauvignon Blanc, melynek folytatása december közepén kerül kereskedelmi forgalomba, 86 pontot kapott.

Az Etyeki Kúria borai ugyancsak megmérettettek az évenként megrendezésre kerülő USA Wine Ratings borversenyen, melynek zsűrijében elsősorban HORECA-szakemberek és kereskedők foglalnak helyet. A bor minőségén túl az ár-érték arányt és a csomagolás dizájnját is értékelik. A viadalon a borászat 2017-es Pinot Noirja és tavaly debütált Sparkling Sauvignon Blanc is ezüst minősítést szerzett, előbbi 87, utóbbi 81 ponttal.