Megerősítették az idei Concours Mondial dátumát

A szervezők úgy ítélik meg, hogy a járványhelyzet alakulása bíztató Európában, ezért megerősítették, hogy szeptember 4-6. között Brnóban megrendezik a versenyt.

Mivel a régió belső határait június 15-től fokozatosan megnyitják, a verseny szervezői meg vannak győződve arról, hogy a kóstolásokat a lehető legjobb körülmények között tudják megszervezni. A csapat jelenleg azon dolgozik, hogy a zsűritagok és a minták is eljussanak Brnóba, és ebben segítenek partnereik, Dél-Morvaország Régió, a Nemzeti Borközpont és a Boralap is.

„Természetesen szigorú higiéniai szabályokat vezetünk be, hogy a kóstolások fennakadásmentesen történjenek, és külön erőfeszítéseket teszünk arra, hogy az eseményről és az eredményekről a média is széles körben be tudjon számolni” – nyilatkozta Thomas Costenoble, a Concours Mondial de Bruxelles igazgatója.

A francia és más külföldi termelők nem csak számos üzenetben erősítették meg, hogy a verseny fontos a borvilág számára, hanem azzal is, hogy 8000-nél több tételt neveztek.

A verseny weboldalán a legfontosabb kérdésekre adott válaszokat is összegyűjtötték.