Újjászületett a St. Andrea Szőlőbirtok

Évekkel ezelőtt döntötték el, hogy ha megfelelő módon akarják végezni feladataikat, akkor a kapacitásaikat, lehetőségeiket, felszerelésüket és általában a teret is bővíteniük kell.

Amikor 18 évvel ezelőtt elindították a szőlőbirtokot, akkor 20 hektárban gondolkodtak, és ennek megfelelő építmény állt rendelkezésükre. Időközben további komoly dűlők kerültek a gondozásunk alá, megduplázva ezzel a szőlőterületeiket. Ezzel szemben maga a birtok, a feldolgozó pince hosszú ideig nem változott. A klímaváltozás egyre inkább érzékelhető a bortermelésben is. Egyre korábban kell szüretelni és egyre jobban összeérnek az egyes fajták. Így az a koncepció, hogy az erjesztőteret kétszer tudják használni, most már nem működik. Több tartályt és hordót kellett beállítaniuk, ami nagyobb helyigénnyel rendelkezik. Elindultak egy pályázaton, és 2018-ban elkezdték az építkezést, amiben egyrészt hangsúlyt kapott a palackos érlelés, hiszen a palackos borok is meghatározó teret igényelnek, másrészt a fejlesztésbe bekerültek új tartályok és hordók.

Ahogy elképzelték és meg is tudták valósítani azt is, hogy egy izgalmas és egyedi hangulatú pincében és birtokon tudják immár fogadni a látogatókat. Ez egy jelentős mérföldkő a St.Andrea Szőlőbirtok életében – írják.

(Forrás: St. Andrea)