Nyitott pincék, nem csak Pünkösdkor

Pünkösdkor országszerte számtalan pincészet tárja szélesre kapuit az érdeklődők előtt. A kedvezményes kóstolók mellett sok helyen lehetőség nyílik a pince és a szőlőbirtok bejárására, s finom falatok is kerülhetnek a vendégek asztalára.

Az idei Pünkösdi Nyitott Pincék rendezvény ugyan elmarad, de a pincék, bisztrók, éttermek örömmel és borral várnak minden látogatót a pünkösdi hétvégén is! A pincék az aktuális kormányrendeleteknek megfelelően tartanak nyitva. Varga Máté, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elnökségi tagja elmondta: tavasszal nem csak a természet éled fel, hanem a borkóstoló vendégek is, elkészülnek lassan a 2019-es borok, kivételes lehetősége nyílik a borszerető közönségnek, hogy betekinthessenek a pincékbe, találkozhassanak a borosgazdákkal, megkóstolhassák a borokat. A szőlőtáblák között megbúvó évszázados pincék, a varázslatos pincefaluk, az élénk zöldben harsogó borvidékek a túrázóknak különleges hangulatot kínálnak. Ugyanakkor a jó hangulat mellett tartalmas – ismeretszerző – kirándulás célpontja lehet a pünkösdi rendezvény. Nem véletlen, hogy a borgasztronómia külföldön vezető helyet foglal el a rendszeresen kirándulók programjaiban.

A szabályokat betartva már működhetnek a borászatok teraszai, borkimérései, ám nem csak Pünkösdkor, hanem a többi hétvégén is egyéni borozásokra, nyitott pincékkel, vezetett borkóstolókkal, pincelátogatással várják az ország 22 borvidékén a helyi termelők a borok szerelmeseit.

Varga Máté beszámolója itt tekinthető meg:

(Forrás: HNT)