Zuhanó forgalmat tapasztalnak a borászatok

Az etyeki Haraszthy Pincészet látványos tere és hordói mellett érdemes egy pillantást vetni a földre is, ugyanis itt az #ACO Modular 20 rozsdamentes folyókája biztosítja a megfelelően higiénikus környezetet a bor előkészítése és tárolása során

A gasztronómiai és minőségi borpiac szinte összeomlott, az online rendelések csak kevés borászatnál működnek igazán, egyedül az olcsó italok piaca maradt erős – számolt be a szakma tapasztalatairól a Sonline.hu-nak adott interjúban Légli Ottó.

A kialakult helyzetben – az eddigi kormányzati intézkedések mellett – új támogatási formákat is keres az ágazat. Felmerült végső megoldásként a zöldszüret, valamint a krízislepárlás; emellett szóba került a bor ÁFA-kulcsának legfeljebb 18 százalékra csökkentése, de a közlekedésben a zéró alkoholtolerancia enyhítése is – említi a megoldási javaslatokat az Agrárszektor.hu. Ami biztos, hogy gyors intézkedésekre lenne szükség, hogy a borászatok meg tudják finanszírozni az idei munkálatokat, amelyekből legkorábban jövőre számíthatnak bevételre.