Együttműködik az Egri Borműhely és az Erste Bank

Együttműködési megállapodást írt alá az Egri Borműhely és az Erste Bank a borvidék fejlesztésének támogatására. A megállapodás alapján az Erste Bank kapcsolataival, szakértelmével, rugalmas és gyors munkával járul hozzá a borvidék fejlődéséhez, népszerűsítéséhez.

Az Egri Borműhely Egyesületet 2018-ban hozta létre tíz borászat, hogy összefogva növeljék az eredményeiket, a borvidék ismertségét. Soltész Gergő, az Egri Borműhely elnöke kiemelte, a versengés és az együttműködés egyaránt fontos a borászatban, az üzleti életben.

Az Erste Bank felidézte, hogy tavaly májusban írtak alá hasonló megállapodást a Szekszárdi Borvidék képviselőivel, az együttműködés beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Az Erste közölte, stratégiai területnek tekint az agrárium és a kis- és közepes vállalkozások finanszírozását. A bank kis- és középvállalkozási ügyfeleinek száma 24 százalékkal bővült tavaly, a hitelállomány pedig mintegy 16 százalékkal emelkedett, az agrárhitelek állománya tavaly 26 százalékkal nőtt.

A borpiacon középtávon a belföldi piac már kevésbé számít a mennyiségi növekedésére, a kereslet egyre inkább a minőségi termékek felé fordul el – írja a bank.

(Forrás: MTI)