Nyolc új Master of Wine-t avattak

Az Institute of Masters of Wine új tagjai öt különböző országból származnak.

Az IMW új tagjai: Julien Boulard MW (Kína), Thomas Curtius MW (Németország), Dominic Farnsworth MW (Egyesült Királyság), Lydia Harrison MW (Egyesült Királyság), Heidi Mäkinen MW (Finnország), Christine Marsiglio MW (Egyesült Királyság), Edward Ragg MW (Kína) és Gus Jian Zhu MW (USA). 2019-ben már hat új taggal bővült a szervezet, így az idei „évjárat” immár 14 fős. Velük együtt a szervezetnek 30 országból 390 tagja van. A legtöbb szakembert Ausztrália, Franciaország, Németország, Új-Zéland, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok adja.

Az új MW-k is a megszokott szigorú, magas elvárásokat támasztó követelmények szerint vizsgáztak. Az MW-vizsga három fázisból áll, a lezárása pedig egy saját kutatási anyag, amely bármely, borhoz kapcsolódó témában íródhat, a természet- és társadalomtudományok vagy a művészet területéről.

A vizsga letételén túl a jelöltekkel szemben elvárás, hogy aláírják az MW-k magatartási kódexét, amely megköveteli, hogy tisztességesen járjanak el minden kérdésben, és valamennyi alkalmat ragadjanak meg a borral kapcsolatos ismereteik megosztására.