Új borfeldolgozót épít a Bősze Pincészet Ászáron

A Komárom-Esztergom megyei Ászáron található Bősze Pincészet 200 millió forintos beruházással épít korszerű borfeldolgozót, amellyel a jelenlegi, évente 30 ezer palackos kapacitást háromszorosára bővíthetik.

Az 530 négyzetméteres borfeldolgozóban tartályos és hordós érleléssel készülnek az italok. A Jászai Mari emlékház közelében lévő létesítményt labor és palackozó egység egészíti ki, valamint kialakítanak egy kóstolót, melynek nagyméretű terasza a pincészet szőlőire néz.

A 200 milliós beruházás költségének felét pályázati támogatásból fedezi a pincészet. A fejlesztéssel két új munkahely létrehozását vállalták, azonban a vendéglátás beindulásával várhatóan 4-5 embernek biztosítanak állást.

Bősze Csaba hozzátette, 8,5 hektáron gazdálkodnak, amelyet 12-15 hektárra bővítenének. A vállalkozás 2018-as árbevétele 9 millió forint volt, ez a tervek szerint a következő öt évben 80-100 millió forintra emelkedik.

A pincészet borait Ászártól száz kilométeres körben terjesztik, mintegy száz üzletet és vendéglőt szolgálnak ki termékeikkel. A későbbi tervekben szeretnének nagyáruházi hálózatokban is megjelenni a kínálattal.

(Forrás: MTI)