Fesztiválok és vásárok a Fekete Borpince részvételével 2019. évben

Fekete Borpince

Évről-évre, kora tavasztól késő őszig részt vesz a Fekete Borpince a jelentősebb hazai gasztronómiai fesztiválokon és vásárokon az ország különböző részein, de jellemzően a vidéki nagyvárosokban (Szeged, Győr, Debrecen, Pécs) a tavaszi, nyári rendezvényektől a szüreti fesztiválokon át egészen az adventi, karácsonyi ünnepi vásárokig. Lássuk, hol találkozhatunk velük a nyár végén!

Almádi Borfesztivál 2019

2019. augusztus 2-20. Balatonalmádi, Wesselényi Strand bejárata

A Borfesztivál Balatonalmádiban minden évben a település legfontosabb eseménye, amely méltó folytatása a város tavaszi rendezvényeinek. Zamatos borok, kitűnő zenék sokasága, tánc és szórakozás minden este. A Wesselényi strand főbejáratánál felhúzott pavilonokban húsz borászat, közel száz kézműves és vendéglátó mellett hetven színpadi produkció gondoskodik több mint 2 héten át arról, hogy az érdeklődők jól érezzék magukat.

Szegedi Hungarikum Fesztivál 2019

2019. augusztus 8-11. Szeged, Széchenyi

A Hungarikum Fesztivál – Minőségi Magyar Termékek Kiállítása és Vására egy összművészeti fesztivál – népszerűsége leginkább abban rejlik, hogy olyan – a szervezők által gondosan megválogatott – minőségi termékeket mutat be és kínál a közönségnek, amelyek ténylegesen a magyarsághoz, a magyar kultúrához szorosan kapcsolódnak. A fesztivál helyszínén közel száz kiállító kínálja hungarikum termékeit a látogatóknak. A borászok és pálinkások italain kívül a résztvevők megkóstolhatják az olyan tradicionális magyar ételeket is, mint a kürtöskalács, lepény, rétes vagy lángos.

 

Kecskeméti Hírös Hét Fesztivál 2019

2019. augusztus 16-25. Kecskemét, Történeti Főtér

Augusztusban nyitja meg kapuit a kecskeméti kulturális és gasztronómiai hagyományok hete, a Hírös Hét Fesztivál. A város egyik legnagyobb múltra visszatekintő programsorozata, amely 1934-ban vette kezdetét, mint a kecskeméti hagyományok és értékek ünnepe. A rendezvénysorozat célja, hogy a hírös város ország-világ előtt bemutassa mindazokat a régre visszatekintő hagyományait és értékeit.

Savaria Történelmi Karnevál 2019

2019. augusztus 22-25. Szombathely, belváros

A Savaria Történelmi Karnevál nem csak Szombathely, de Közép-Európa legnagyobb jelmezes-historikus rendezvénye is. A karneválozó városban a látogatók egy különleges időutazás részeseivé válnak, ahol a 2000 éves történelem, a művészetek, és a hagyományok találkoznak a jelenben. A karnevál „lelke” vitathatatlanul a Borok Utcája, ahol a legkiválóbb borászatok nedűit kóstolhatják a karneválozók. 2017-ben „A Karnevál Bora”, illetve „A Média Bora” a Fekete Borpince 2014-es Shiraz válogatás bora lett.

Zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztivál  Zalai Teríték 2019

2019. szeptember 6-8. Zalaegerszeg, belváros

A Nyugat-dunántúli turisztikai régió kiemelt kulturális- és örökségturisztikai rendezvénye. Szüreti felvonulás, bor- és mézlovagrendek felvonulása mazsorettekkel, a Zalai Táncegyüttes műsora, könnyűzenei koncertek, valamint vadgasztronómiai programok és 22 borvidékről országosan ismert pincék minőségi borai várják a látogatókat a zalai megyeszékhelyen.

Budapest Borfesztivál 2019 (a korábbi években: Budavári Borfesztivál)

2019. szeptember 5-8. csütörtök-vasárnap
Budapest, Budavári Palota, Oroszlános udvar

A Borfesztivál 1992 óta a magyar bort gazdag kulturális környezetbe ágyazva mutatja be a látogatóknak, ezzel szolgálva a hazai borkultúra fejlődését, társadalmi elismertségét, továbbá a bor és kultúra, nemzeti identitást és közösséget erősítő szerepét. A szekszárdi borászatok standjai hagyományosan az Oroszlános Udvarban vannak. A standnál kóstolható-megvásárolható borok a pince szinte teljes aktuális kínálatát lefedik.
Szekszárdi Szüreti Napok 2019

2019. szeptember 12-15. csütörtök-vasárnap
Szekszárd, Belváros, Béla téri Borudvar

Szeptember közepén kerül megrendezésre Dél-Dunántúl legrangosabb borturisztikai eseménye, a Szekszárdi Szüreti Napok a  történelmi városközpontban.  A fesztiválon a hagyományőrzés, a népzene, a néptánc és a borkultúrához kapcsolódó programok vannak előtérben, de számos könnyűzenei koncert és kiállítás színesíti a kínálatot.

Szegedi Bortér 2019

2019. szeptember 12-15. (csütörtök-vasárnap)
Szeged, Dóm tér

Szeptemberben Bortérre keresztelik Szeged legpatinásabb terét, a Dóm teret. A bortéren hangulatos közeg várja a Szegedre látogatókat, hogy a dóm tornyainak árnyékában megkóstolhassák a finomabbnál finomabb nedűket. A négynapos rendezvény fontos célja a kulturált borfogyasztás népszerűsítése mellett a szőlőtermesztés és borkészítés szegedi hagyományainak bemutatása is.
Bioétel- és Borfesztivál 2019

2019. szeptember 13-15. (péntek-vasárnap)
Hajdúszoboszló, Fesztivál tér

Hajdúszoboszló hagyományos őszi gasztrokulturális rendezvényén a bio alapanyagokból helyben készült ételkülönlegességeknek és a kiváló magyar pincészetek borainak jut a főszerep. A fesztivál három napján a vendéglátók pultjainál csak bio húsból és bio élelmiszerekből készült ételek bő kínálata várja a látogatókat. A kiváló ételek kísérőjeként pedig az ország különböző tájairól érkező vörös, fehér és rosé borok színes választékával ismerkedhetnek meg az érdeklődők a bor pavilonoknál. A háromnapos rendezvényt népzenei és néptáncbemutatók, könnyű- és komolyzenei koncertek, valamint a bio életformát népszerűsíthető kísérőprogramok egészítik ki.

(Forrás: Fekete Borpince)