Rozé Fesztivál Villányban

A nyár legkedveltebb üde frissítőjéről elnevezett fesztivál, az ország egyedülálló „rózsaszín fesztiválja”, amelyet 2011 óta rendeznek meg, s azóta a település második legnagyobb rendezvényévé nőtte ki magát. A kétnapos ingyenes fesztivál tematikájában a rozé bor karakteréhez illeszkedő fiatalos, lendületes programokat kínál a nyár derekán.

Ilyenkor a város és az idelátogatók rózsaszínbe öltöznek, ezzel is szimbolizálva a Rozé-t.

A kulináris élményekről a közel 15 ételes és 30 borász kitelepülő gondoskodik, akiknek a kínálatában természetesen a legfrissebb rozék borok is megtalálhatóak lesznek.

A fesztivál második napján a délutáni órákban kerül sor a RozéMaraton futóversenyre, mely kiemelkedő helyet foglal el a programkínálatban. A futóverseny különlegessége, hogy az indulók a rozé színét idéző rózsaszín jelmezekben és kiegészítőkben futják végig a kijelölt 3 km-es szakaszt, melynek három pontján rozéfröccs frissítő állomásokon kell áthaladni, ahol kötelező a fogyasztás. Az igazi karneváli hangulatban, zenés felvonulás kíséretében megrendezett futóversenyen nemcsak sportteljesítménnyel lehet nyerni; a versenyzők a futást követően Rozé szépségversenyen vehetnek részt, ahol a legeredetibb, „legrozébb” jelmezeket viselők között értékes nyereményeket és villányi rozéválogatást sorsolnak ki a szervezők.  Emellett a szervezők a profi sportolóknak is kedveznek, ugyanis a FutaVillány elnevezésű futóversenyen is indulhatnak az érdeklődők.

Látogatottsága meghaladja a 8.000- 10.000 főt.

Program:

2019. július 12., péntek

21:00 Intim Torna Illegál koncert
23:00 Utcabál – EnterTrain Party Band

2019. július 13., szombat

10:00 ISZKIRI gyermekzenekar – Macikat a magasba!
10:00 FutaVillány
15:30 Jelmezmustra
16:00 Rozémaraton – Bemelegítés Csuka-Maul Anikóval és fitRbox csapatával
16:30 ROZÉMARATON-BULIFUTÁS
17:15 ROZÉ SZÉPSÉGVERSENY
18:30 Blahalousiana koncert
21:00 Anna and the Barbies koncert
23:00 Koktail4U Party Zenekar

További információk: a fesztivál honlapján.

(Forrás: Villány-Siklósi Borút Egyesület)