Már az őszi-téli szezont is feltérképezhetjük a Balatonon

Július 1-jén kiadták a Balatonlelle-Balatonboglár őszi téli programfüzetet, ami a környék főszezonon kívüli programjait és egész évben nyitva tartó helyeit gyűjti csokorba.

A vállalkozói összefogásból alakult kezdeményezés alap gondolata, hogy a Balaton Télen-Nyáron Menő. A környékbeli vállalkozók úgy vallják, el kell rugaszkodni a lángos-nyár-strand szavak hármasától, és egy olyan turisztikai desztinációt kell megteremteni, ahová az év minden napján érdemes ellátogatni. Ehhez minden adottság megvan Balatonlellén. A kezdeményezést a helyi vállalkozókon kívül támogatta Balatonlelle és Balatonboglár önkormányzata is.

A kiadványban a tavalyi tízhez képest idén tizenkét egész évben nyitva tartó hely, valamint tizenkilenc program szerepel 2019. szeptemberétől 2020. májusáig, ami azt mutatja, hogy  egyre többen látnak fantáziát az egész éves Balatonban, folyamatosan csatlakoznak újabb és újabb résztvevők.  A programok között idén is szerepel a Téli Vitorlás Versenysorozat, a Balatonlellei Karácsonyi vásár és Adventi Gasztro Piknik, valamint tavaly nagy sikerrel debütáló Kishegyi Kortyok és Falatok és az október végén megrendezésre kerülő – Murci Fesztivál. „Szeretnénk megmutatni a nyáron ide érkező turistáknak, hogy a Balatonon nem csak két hónap a szezon, hanem minden évszakban van olyan, amiért érdemes a tóhoz ellátogatni” mondta Hujber Attila, akik idén csatlakoztak a kezdeményezéshez.

A kiadványon kívül idén is bemutatásra került egy új – egész évben üzemelő jármű, ami ezúttal egy hajójárat. A Luszi névre keresztelt hajó egész évben viszi az utasokat, míg be nem vagy a Balaton. A tematikus programok mellett az ígéretek szerint az összes főszezonon kívüli rendezvényre indítanak majd járatot a Balaton körül. „A hangsúly az összefogáson van, nagyon boldog vagyok, hogy eljutottunk oda, hogy együtt tudunk az egész éves Balatonért tenni. Luszi hajónak és a Lelle-Boglár Tekergő kisbusznak is az a célja, hogy a balatoni szezont ki tudjuk tolni, és a Balaton is legyen egy egész évben élő és lüktető turisztikai desztináció. ” mondta Tóth Balázs, a Balatoni KÖR alelnöke. 

Az utóbbi évek bebizonyították, hogy igenis lehet balatoni településeken a szezonon kívül is programokat szervezni úgy, hogy érdeklődés legyen! A programfüzet a dél-Balatonra összpontosít, azonban az északi part sem marad téli program nélkül: folytatódik a Balatoni KÖR GasztroPiknik sorozata is, ami idén 6 alkalmasra bővült: Sümeg, Badacsony, Balatonlelle, Köveskál és Balatonfüred után csatlakozott Zamárdi is. 

A szervezők abban bíznak, hogy az elmúlt évek tapasztalatait felhasználva a sok programnak és egész évben nyitva tartó helyek gyarapodó számának köszönhetően egyre népszerűbb lesz a Balaton télen-nyáron.