Apukám Világa: a Laposa Pincészet új bora

A Laposa Pincészet számára az Apukám Világa több, mint egy bor. Egy olyan történet, amiben családjuk eszmeisége köszön vissza. Egy tétel, amivel a régi nagy badacsonyi borok, és édesapjuk, dr. Laposa József előtt tisztelegnek.

„Az elnevezés ötlete Bencétől származik. Csiszár Jenővel, akinek azonos című műsora a nevet ihlette, régóta jóban vagyunk. Azonnal igent mondott a névhasználatra. A címkén található kép pedig Somogyi Győző  festőművész kivételes tehetségét dícséri”  – meséli Laposa József.

„Számomra az út kezdettől fogva erre a vidékre vezetett. Mindig az vonzott, hogy leköltözzünk, gazdálkodjunk, de sok idő kellett, hogy lépésről lépésre megteremtsük ehhez a hátteret, földekhez juthassunk. Aztán megvettük az első területet, itt, a legjobb déli lejtőkön. Azóta is azt gondolom, hogy az az összhang, az a melegség, lágyság, sav és alkohol egyensúly, ami ebből a földből kihozható, egyszerűen csodálatos.”

A fenti pincét – amit ma a Laposa borteraszként ismerhet a kedves vendég –’98-ban kezdték építeni, a borozó 2004-ben nyílt meg, a kóstolótér ma is gyakorlatilag ugyanaz. Közben elindult a generációváltás, először Bence, aztán Zsófi, majd Lilla is „beleállt” a családi vállalkozásba. Az Apukám világa tétel pedig annak az eszmeiségnek tiszteleg, amit az első generáció lefektetett.

Az Apukám Világa új évjárata áprilisban kedvezményes áron előrendelhető  a Pincészet webshopjában.

(Forrás: Laposa Gasztrobirtok)