A Roederer sonomai birtokot vásárolt

A francia pezsgőház a Russian River Valley-beli Pinot Noir- és Sauvignon Blanc-specialista Merry Edwards Winery megvételével kaliforniai működését diverzifikálja.

A megállapodás részét képezte a márkanév, a készletek, a sebastopoli borászat és kóstolóhelyiség, valamint a hat dűlőben elterülő 32 hektárnyi szőlőterület is. A vételárat nem hozták nyilvánosságra.

A most 71 éves Merry Edwards Sonoma megye egyik borászati úttörője, egyúttal az egyik első hölgy a kaliforniai borászok között. Évi 28 ezer kartonnyi bort termelő borászata elsősorban szépen strukturált Pinot Noir-jairól híres, amelyek közül sok dűlőszelektált, de kisebb mennyiségben Chardonnay-t és hordóban érlelt Sauvignon Blanc-t is termel. Tételei gyakran felkerülnek a Wine Spectator százas toplistájára, 2007-es Sauvignon Blanc-ja pedig a tíz legjobb bor közé is bekerült. Férjével, Ken Coppersmith-szel együtt az átmenet idejére maradnak a borászat élén, melyet a Louis Roederer Champagne azért vásárolt meg, mert tükrözi a saját értékeiket: családi tulajdonban áll, és a tömegpiac helyett a terroirt tükröző, minőségi borokra fókuszál.

A Roederernek nem új terep Kalifornia: leányvállalatukon keresztül már 1982-ben megvásároltak egy birtokot az Anderson-völgyben, és azóta még két pincészetet megvásároltak a régióban.

(Forrás: Wine Spectator, fotó: Merry Edwards Winery)