A Holdvögy sikere a  Muscats du Monde-on

A tokaji Holdvölgy borát választották a világ második legjobb muskotályának. A Muscats du Monde 2018 világverseny második legjobb borának választották és aranyéremmel díjazták a mádi Holdvölgy borászat 2014-es Exaltation nevű, dűlőválogatott édes tokaji Sárgamuskotályát.

A Holdvölgy az egyetlen magyar borászat, amely már negyedik alkalommal nyert aranyérmet és Top 10 minősítést a Muscats du Monde-on, a világ legrangosabb muskotályversenyén. A Muscats du Monde-on díjnyertes Holdvölgy borok mindegyike a történelmileg első osztályú minősítésű, mádi Nyulászó-dűlőből származó, késői szüretelésű édes tokaji sárgamuskotály volt.


Franciaországban idén 18. alkalommal megrendezett Muscats du Monde világverseny 55 fős nemzetközi zsűrije 23 ország 212 száraz, édes, gyöngyöző, illetve fehér, rozé és vörös muskotály borából választotta ki a legjobbakat, amelyeket összesen 24 arany- és 46 ezüstéremmel díjazott. Az idei mezőny egyetlen magyar díjazott borászata a Holdvölgy volt, amelynek Exaltation 2014 borát a Top 10 ranglista második helyén emelte ki a zsűri.

A Holdvölgy Tokaj-hegyalján, Mád legkiválóbb területein, 7 különböző dűlő 22 parcelláján gazdálkodik, környezettudatos szőlőművelést folytatva, az ökológiai termelés elemeit integrálva – közölte a pincészet. (mti)