Csütörtökön kezdődik a VinCE Budapest a Várkert Bazárban

A VinCE Budapest borfesztiválon 15, elsősorban a biodinamikus gazdálkodásról szóló mesterkurzus közül válogathatnak az érdeklődők és 160 kiállító termékeivel ismerkedhetnek meg – mondta Jandrasics Borbála, a VinCE Budapest Wine Show szakmai vezetője.

A biodinamikus gazdálkodás nem csupán vegyszermentességet jelent, a természettel egyensúlyban, harmóniában folytatott szőlőműveléshez tartozik például, hogy figyelembe veszik a holdciklusokat, és gépek helyett lóval szántanak – tette hozzá.

Egyre nagyobb az érdeklődés a biodinamikus gazdálkodás iránt. A gazdálkodók a fenntarthatóság és a „vissza a természethez” gondolata jegyében újra felfedezik az ősi módszereket – mondta Jandrasics Borbála.

A borok mellett a pálinkák is jelentős szerepet kapnak, a legjobb pálinkafőzdék termékeivel is megismerkedhetnek a látogatók. Egyéb gourmet-termékek – sajtok, olívaolajak, különleges kolbászok és sok más is – ugyancsak helyet kapnak a rendezvényen. A kiállítás mellett ültetett borkóstolókon – mesterkurzusokon – és interaktív workshopokon kóstolhatnak, tanulhatnak a borkedvelők, naprakész információt és hatékony segítséget kaphatnak a borászatok.

A következő mesterkurzusokra lehet jelentkezni:

A VinCE Budapest a Várkert Bazárban csütörtöktől három napon át látogatható.

(Forrás: MTI, VinCE Budapest)