Magyarország sommelier bajnoka Angermann László

Angermann László és Slezsák Zoltán, a MASOSZ elnöke

A Magyar Sommelier Szövetség által megszervezett országos Sommelier Bajnokság idén is kétfordulós volt. A Szekszárdon megrendezett első fordulóról korábban részletesen beszámoltunk. A döntő ebben az évben Gerbeaud Ház Átrium termében került megrendezésre a Kávébár Bazár rendezvénysorozat keretein belül. A verseny fővédnöke Dr. Fazekas Sándor Földművelésügyi miniszter volt.

A bajnokság döntőjén személyesen is megjelent Gál Péter helyettes államtitkár, mint a zsűri Tiszteletbeli Elnöke.  A döntő 11:00 órakor kezdődött.  A döntőbe jutott versenyzők éttermi körülmények között, a sajtó képviselői és az érdeklődő közönség előtt mérték össze tudásukat.

A döntőben a pezsgő felszolgálástól a hibás borlapjavításon, italajánláson keresztül a dekantálásig adtak számot felkészültségükről a versenyzők. Borokat és különböző párlatokat jellemeztek. A versenyt közös meglepetés feladat zárta, mely során Magnum pezsgőt kellett 14 pohárba egyenlő részben kitölteniük 3 perc szintidőn belül.

A szakmai zsűri munkájában részt vett Gál Péter helyettes államtitkár, Gianni Annoni (Pomodoro) Káli Ildikó (tiszteletbeli elnök) Szik Mátyás háromszoros sommelier bajnok, Kovács József (TG), Kovács László (Vendéglátó Ipartestület Elnök), Kozma Kálmán (Gundel), Virág Csaba (Kárpátia), Varga Norbert (Onix). A zsűri elnöke Fabók Mihály  háromszoros Magyar Sommelier bajnok volt.

A „Magyarország Sommelier Bajnoka  2018” címet idén  Angermann László (Onyx étterem) nyerte el, a második helyen Tüü Péter (Arany Kaviár Étterem), míg harmadikként Kovács Norbert (Hotel Steirerschlössl Zeltweg) végzett.

(balról) Tüü Péter, Angermann László és Kovács Norbert

A Szövetség nevében a kupákat Slezsák Zoltán elnök adta át.

A fődíjat a Törley Pezsgőmanufaktúra képviseletében Kovács György ügyvezető adta át.

Különdíjakat a KOCH Borászat, a Petrény Pincészet és a Hotel Gottwald ajánlott fel.