Szakgimnazisták sikeres seregszemléje Gödöllőn

Sikeresen lezajlott az I. Országos Szakmai Tanulmányi Versenyek elődöntője, amelynek helyszínét a Szent István Egyetem biztosította 2018. január 26-án, Gödöllőn. A központi írásbeli elődöntőjére több százan érkeztek az ország minden területéről a végzős szakgimnáziumi hallgatók.

A Földművelésügyi Minisztérium hatáskörébe tartozó és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által szervezett országos tanulmányi versenyek elődöntőjére összesen 450 középiskolai hallgató jelentkezett. Az I. Országos Szakmai Tanulmányi Versenyeken szereplő tanulók tudásának mérése két fordulóban történik. Az elődöntő versenyek 2018. január 26-án lesznek, illetve a döntő versenyek 2018. március-áprilisban.

Dr. Tőzsér János, a Szent István Egyetem rektora elmondta, büszkeséggel tölti el az intézményt, hogy egy ilyen nagyszabású tanulmányi versenynek lehet helyszíne. A Szent István Egyetemnek és a versenyzőknek is nagy felelősség ez a megmérettetés, hiszen a vizsgázók a tudásukról adnak számot, nekünk pedig az esemény zavartalan lebonyolítását kell biztosítanunk – tette hozzá a Szent István Egyetem Rektora.

A Szent István Egyetem a beiskolázási program keretein belül tájékoztató előadásokat szervezett a diákokat kísérő pedagógusoknak is, ahol bemutatta színes képzéseit nemcsak az agrár-, de az élelmiszertudományi és a gazdaságtudományi területeken is. A „Hello Modern Agrárium” elnevezésű, az agrárágazatot népszerűsítő kommunikációs kampány is jelen volt, amelyre konzorciumban a Kaposvári Egyetemmel és a Szegedi Tudományegyetem Hódmezővásárhelyi Karával együtt 790 millió forint támogatást kaptak.

A Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésével február 2-án rendezik meg a Szent István Egyetemen a mezőgazdasági gépész középiskolai versenyt.