A hétvégén rendezik meg a 28. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivált

Tizenöt helyszínen borkóstolókkal, pincebejárásokkal, koncertekkel, családi és gyerekprogramokkal várja az érdeklődőket szombaton és vasárnap a 28. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál, amelyre pincejárat is indul Budapest belvárosából.

Budafok „Budapest bornegyedévé” szeretne válni, pincéire és több száz éves borászati hagyományaira építve. A kerület polgármestere, Karsay Ferenc elmondta: ezért minden hónap első szombatján pincejáratokat indítanak Budapest belvárosából, a fesztivál két napja alatt pedig a járat sűrített menetrenddel közlekedik.

Budafokon a több mint 100 kilométeres összhosszúságú pincerendszer mintegy 60 százaléka működik ma is, ennek egy része is bejárható lesz – jegyezte meg Lics Judit borász.

A látogatókat új fesztiválhelyszínek is várják. A volt Budafok mozi helyén, az úgynevezett Szieszta ponton szabadtéri filmvetítéseket tartanak a nyolcvanas évek legjobb magyar rajz- és játékfilmjeiből, este pedig az idén 75 éves Casablancát és az Indul a bakterház című filmet tekinthetik meg a nézők. Vasárnap este a Magyarország-Portugália labdarúgó világbajnoki selejtezőt közvetítik a szervezők. Az árnyas-ligetes kialakítású területen a Kárpát-medencei és határon inneni vendégborászok is várják a borkedvelőket.

A másik új helyszín a Szent István tér lesz (fesztiválnevén Gyermekliget), ahol különböző interaktív játékokkal szórakozhatnak a legkisebbek a szüleikkel együtt.

A borfesztivál megnyitóját a Savoyai Jenő téren tartják szombat délelőtt, ezt szüreti felvonulás követi a magyarországi borrendek részvételével a Záborszky Pincéhez.

Az esti koncertek előadói közt lesz A Dal 2017 győztese, Pápai Joci és Tóth Vera, aki a Kéknyúl Trióval zenél majd. Fellép még többek közt a Kerekes Band, a Kaláka, a NAZA, a Bagossy Brothers Company és a New Level Empire is.

A rendezvény részletes programja a http://budafokiborfesztival.hu honlapon érhető el.

(Forrás: MTI)