Koncertek, családi programok Szekszárd város napján

szekszárdi szüret

Koncertekkel, vetélkedővel, családi programokkal ünneplik a hétvégén Szekszárd város napját, amelyet az első városi képviselő-testület megalakulásának évfordulóján rendeznek.

A szombaton kezdődő, kétnapos programsorozatban többségében Szekszárdról elszármazott és szekszárdi művészek, előadók lépnek fel a város történelmi főterén, a Béla király téren – mondta Zsikó Zoltán, a Babits Mihály Kulturális Központot Fenntartó Kft. ügyvezető igazgatója.

Koncertet ad többek között a tolnai megyeszékhelyről indult énekesnő, Calidora, azaz Oberritter Dóri, Budavári Zita énekes, valamint láthatja a közönség a szekszárdi Bartina Néptáncegyüttes műsorát, hallhatja Siklósi Krisztián népzenész családi koncertjét. A szórakoztató programban színpadra lép Péter Szabó Szilvia, az Animal Cannibals és a rockabily műfajt képviselő Stinky Rodders.

A sorozat szombaton délelőtt a kulturális központban városismereti vetélkedővel kezdődik, emellett ismét rendeznek kétrészes, éjszakai bűnügyi kalandtúrát, amely évről-évre népszerűbb Szekszárdon – mondta az ügyvezető.

A rendezvényt helyi borászatok kínálata, kézműves vásár és kézműves foglalkozások egészítik ki. Standdal lesz jelen Dúzsi Tamás Pincéje, a Neiner Pince, a Remete-Bor és a Sárosdi Pince.

A város napját 2016 óta ünneplik Szekszárdon az 1905. augusztus 29-én megalakult, első városi képviselő-testület tiszteletére. Az önkormányzati rendelet szerint az ünnepen fellobogózzák a város intézményeit és köztereit.

(Forrás: MTI, Szekszardagora.hu)