Kedvelik a németek a magyar borokat

8 2

Németország jelentős felvevőpiacot jelent a magyarországi bortermelők számára Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár szerint.

 

A Földművelésügyi Minisztérium államtitkára a március 19-21. között Düsseldorfban megrendezett ProWein szakkiállítás magyar borestjén ismertette, hogy az évi 2,5-3 millió hektoliternyi magyarországi bortermés 37 földrajzi árujelzővel kerül forgalomba.

Az FM közleménye szerint a magyar borokról és a magyar kiállítók színvonalas részvételéről a világ legnagyobb borászati és égetett szesz szakkiállításának projektigazgatója is elismerően szólt.

A minisztérium ismertette, hogy az államtitkár az értékesítési lehetőségekről is tárgyalt Düsseldorfban, ennek eredményeképp az egyik legnagyobb helyi üzletlánc még az idén növelheti a magyar borok forgalmazását.

Czerván György a Gelsenheimi Borászati Egyetem docensével is egyeztetett arról, hogy – a tavalyi sikeres borkóstoló után – idén is bemutatkozhassanak a magyar termékek az intézményben. Az egyetemi rendezvényt az FM is támogatja.

(Forrás: MTI)