Borjour Magnum kétszáz pincészet boraival

Ismét a Millenáris park B csarnokában rendezik meg a Borjour Magnumot: az ország legnagyobb borkóstolóján 200 pincészet mutatja be több mint 600 borát szombaton.

 

Visszatér a Millenáris parkba az ismét egynapossá váló Borjour Magnum, amely a 2005-ben elindult Borjour kóstolósorozat legnagyobb állomása – mondta a rendezvény főszervezője, Nagy Sebestyén. Kiemelte, hogy a Borjour Magnumon a nagy és közkedvelt pincészetek mellett minőségi kis és közepes borászatoknak is lehetőségük nyílik a szakma és a nagyközönség előtti bemutatkozásra.

Magyarország 22 borvidéke közül 21 borvidék termelői mutatkoznak be. A legtöbb kiállító Villányt, Badacsonyt és Tokaj-Hegyalját képviseli, de érkeznek termelők olyan kisebb borvidékekről is, mint a pécsi, a bükki vagy a Balaton-melléki. Nem hiányoznak a kiállítói sorból a határon túli magyar borászatok sem, de kóstolhatók lesznek olasz és osztrák borok is.

A vendégek a szakmai órákat követően szabadon és korlátlanul kóstolhatnak a pincészetek által felvonultatott több mint 600 borból, a bortermelők standjai mellett pedig számos gasztrokiállító várja az érdeklődőket többek között kolbászokkal, sajtokkal, grillételekkel, csokoládékkal és kávékkal.

Idén elő-Valentin-napi újításokkal is készülnek a szervezők: a kiállítók között ezúttal virágkereskedők is megjelennek, valamint a rendezvény része lesz egy Valentin-szalon, ahol borkaszinó játékok, csokoládémanufaktúrák várják a vendégeket, és valamennyi hölgyvendég rózsát kap ajándékba.

A rendezvény kiállítóiról és a belépőjegyekről a www.borjour.hu honlapon találhatók részletes információk.

(Forrás: MTI)