Szőlész-borász mérnöki alapképzés Sárospatakon

Az EKE-AVK kínálatában állami ösztöndíjas és önköltséges formában, nappali és levelező tagozaton is elvégezhető 7 féléves szakemberképzés indul, nappali tagozaton duális képzésben is.

 

A Tokaj-hegyaljai történelmi és világörökségi borvidéken, sárospataki központtal is indul 2017 szeptemberétől szőlész-borász mérnöki BSc képzés. Az Eszterházy Károly Egyetem szakmai partnerei a Dereszla Pincészet, a Grand Tokaj Borászat, a Patricius Borház, a Tokaj Oremus Pincészet, valamint a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa.

Az alapfokozat birtokában a szőlész-borász mérnökök alkalmasak – többek között – korszerű szőlőültetvények létesítésére és fenntartására, a megtermelt szőlő minőségét megtartó borkészítésre, integrált szőlőtermesztés folytatására, a szőlőfeldolgozás és borkészítés irányítására, a borkezelés végzésére, a borharmónia létrehozására irányuló módszerek alkalmazására, termelésfejlesztésre és bormarketing végzésére is.

További információk a felvi.uni-eszterhazy.hu oldalon lesznek elérhetőek január 31-étől.