A Magyar Bor Napja – Téged várnak

A Magyar Bor Napjának célja, hogy ezen a napon minél többen keressék fel a pincéket, kóstoljanak, vásároljanak közvetlenül a termelőktől. Ezzel a kezdeményezéssel is erősíteni szeretnék a közvetlen kapcsolatokat, a termelők piacra jutási lehetőségeit.

Az idei évben első alkalommal, de hagyományteremtő céllal indul a Magyar Bor Napja, amelyen minden eszközzel a magyar borra, a borvidéki településekre, az ott működő pincészetekre, gasztronómiai, és turisztikai szolgáltatókra kívánják a szervezők felhívni a figyelmet a Földművelésügyi Minisztérium, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége, a Magyar Turizmus Zrt., és a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa szakmai támogatásával és együttműködésével.

A Magyar Bor Napja jó alkalom lehet arra, hogy a magyar bor-, és gasztronómiai turizmusban rejlő lehetőségeket minél többen megismerjék, a fogyasztók tudják, hogy hol lehet bort, helyben készült élelmiszert közvetlenül a termelőtől vásárolni, milyen egyéb érdekesség, nevezetesség látogatható a településen. Ennek érdekében minél több borszerető embert buzdítanak arra, hogy a Magyar Bor Napján, 2015. június 27-én, tegyen kirándulást legalább egy borvidéki településre, ott pedig látogasson meg minél több pincét vagy a település más érdekességét.

A Magyar Bor Napjának egyik kiemelt eseménye lesz az ötödik alkalommal megrendezett Koccintás verseny, amelynek keretében nemcsak a borvidéki települések közötti hagyományos versenyt hirdetik meg, hanem az egy időben koccintók számának rekordját is tervezik felállítani. A cél, hogy 100.000 ember egyszerre koccintson országszerte a Magyar Bor Napján.

Szeretnék erre a napra meghirdetni az „Egy pince – egy szolgáltató” programot is, amelynek keretében a vendégváró pincészetnél vagy a településen, illetve azok közelében működő gasztronómiai szolgáltatók, turisztikai attrakciók is bemutatkozhassanak, és a látogatók ezeket a lehetőségeket is megismerhessék.

Várják a települések, pincészetek, és a bor és gasztronómia iránt érdeklődők jelentkezését a www.koccintas.hu honlapon, ahol a Magyar Bor Napjával kapcsolatos információk és a jelentkezés is elérhető.