Megvan a 10 legszebb szőlőbirtok

Lezárult a Magyarország legszebb szőlőbirtoka 2013 internetes szavazása. Olvasóink ezúttal is aktívak voltak, a potenciális legszebb tíz mezőnye folyamatosan változott. A tavalyi megmérettetés legszebb tíz birtoka közül több is sokáig az élmezőnyben szerepelt, ám végül a tavalyi döntősök közül csak a szekszárdi Fekete Borpince került ismételten a kiválasztottak közé. Tehát a zsűri idén kilenc új jelöltet ismerhet meg. Szerintünk szívesen teszi…

A Magyarország legszebb szőlőbirtoka 2013 internetes szavazásán – a tavaly megmérettetéshez hasonlóan – a www.borespiac.hu regisztrált felhasználói szavazhattak. A határidőig a mintegy kétezer regisztrált olvasó jó része le is adta szavazatát. A verseny az utolsó pillanatig kiélezett volt. Végül három szekszárdi, két tokaji, két villányi, valamint egy-egy pannonhalmi, badacsonyi és csopaki birtok került a rövid listára. Név szerint, betűrendben:

Babarczi Szőlőbirtok, Győrújbarát

Basilicus Szőlőbirtok, Tarcal

Bodri Pincészet, Szekszárd

Fekete Borpince, Szekszárd

Jammertal Borbirtok, Villány

Janus Borház, Túrony

Jásdi Pince, Csopak

Nyári Pince, Hegymagas

Patricius Borház, Bodrogkisfalud

Tringa Borpince, Szekszárd

A zsűri a következő hetekben mind a tíz birtokot felkeresi, és részletes értékelést készít a jelöltekről. A győztes birtok nevét szeptemberben, a Budavári Borfesztivál idején hozzuk nyilvánosságra.