Idén november 13 és 15 között, 11. alkalommal került megrendezésre a nemzetközi Effervescents du Monde pezsgőverseny, melyet a korábbiakhoz hasonlóan a Lycée Le Castelnél, Dijonban (Franciaországban) tartottak. A több mint 100 szakértő bíráló az idei évben is szigorú előírások alapján zsűrizte a – rekord mennyiségű – 28 országból nevezett pezsgőket. 594 minta érkezett és összesen 198 érmet osztottak ki (46 arany, 152 ezüst).
A nevezett magyar termékek közül összesen ötöt tüntettek ki éremmel.
Aranyérmes pezsgő:
– Hungaria Irsai Olivér Doux
Ezüstérmes pezsgők:
– Törley Orfeum Sec
– Törley Muscateller Doux
– François President Rosé Brut (2010)
– Sauska Extra Brut (2011)
HUNGARIA Irsai Olivér Doux
Az Irsai Olivérre jellemző egyedi, muskotályos illat és ízvilágot zártuk e palackba. A pezsgő üde savainak és cukortartalmának remek egyensúlya, valamint a palackos érlelésnek köszönhető finom élesztősség teszi teljessé az élményt, melyet e pezsgő kóstolása nyújt Önnek. Nagyszerű kísérője friss gyümölcsökből készült gyümölcssalátáknak, desszerteknek.
TÖRLEY Orfeum Rosé Sec
A Törley pezsgőcsalád legújabb tagja az Orfeum Rosé Sec 10-12 hónapos palackos érlelés után szűrve seprőtelenített technológiával készül. 19 g/l cukrot tartalmaz, főként Pinot Noir szőlő feldolgozásával készül. Tökéletesen illeszkedik a palackban erjesztett és érlelt minőségi transvasée pezsgők sorozatába. Az Orfeum Rosé mind színvilágával, mind tökéletes gyöngyözésével 6-8 °C-ra hűtve nyújt igazi élményt a fogyasztók számára. Savanykás gyümölcsök, lazacos étkek, pikáns édességek kísérőjeként ajánljuk.
TÖRLEY Muscateller Doux
Szép, elegáns gyümölcsillat, beszédes muskotályossággal. Intenzív gyümölcsös, tiszta íz, nagyon szépen hozza a szőlő és édes fűszeres vonulatot. Finom likőrözésével és hosszú utóízével együtt igazán szép édes pezsgő.
FRANÇOIS President Pinot Noir Rosé Brut 2010
Színe a hamvas őszibarackot idézi. Illatában egyszerre jár táncot az eper és a cseresznye, valamint a hosszú érlelésből eredő enyhén élesztős illat is. Szájban diszkréten simogat, benne a piros gyümölcsök finomságával és az üde savtartalom ropogósságával. Mindenkorra!