Casa Rinaldi Gasztro & Borbemutató

A Casa Rinaldi 1979 óta gyártja, válogatja és forgalmazza a legjobb olasz ízesítőket és élelmiszereket. A mindig megbízható minőséget forgalmazó cég gasztró-, és borbemutatót tartott az Arany 10-ben.

El kell ismerjük, hogy az olasz gasztronómia szélesebb körből válogathat, mint ami nálunk rendelkezésre áll. Nálunk nem lehetnek narancsligetek, oliva ültetvények, citromfa ligetek, hogy csak néhányat emeljünk ki az olasz csizmán található növényféleségek közül. Ugyanakkor nagyjából minden megtalálható náluk a hazai választékból, gyümölcsökből, szőlőfajtákból. Az olasz ízek világa ezért is mindig elbűvölő.

A „Casa Rinaldi Gasztro & Bor kóstoló: az olasz gasztronómia mesterművei” című eseménynek az  Arany 10 Kultúrház biztosított helyszínt. Míg a gasztronómiai-, és italkínálat folyamatosan rendelkezésre állt, a borok és szeszes italok választékát mesterkurzusokon lehetett mélyebben is tanulmányozni.

A Friuli Venezia Giulia borait Maira Gon, a Tenuta Luisa exportmenedzsere mutatta be. Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Ribolla Gialla, Pinot Bianco, Malvasia, Friulano, Friulano Ferretti állt a Luisa családi borászat kínálatában.

A szardíniai Silvio Carta spiritek világába Alberto Mason, a Silvio Carta tulajdonosa vezette be a mesterkurzuson résztvevőket. Vermouth Servito, Vermouth Rosso, Bitter Roma, Gin Pigskin Silver, Gin Pigskin Pink, Gin Grifu, Gin Giniu, Limonello, Amaro Bomba állt a spiritek sorában.

FERAL – fermentált italok a Dolomitokból – volt a harmadik mesterkurzus témája, melynek Beatrice Bridi, a Feral exportmenedzsere volt az előadója. Ebben a szekcióban alkoholmentes italok bemutatása volt a téma.  • N°1 Komlóval és szecsuáni borssal • N°2 Gyömbérrel, szegfűborssal és borókabogyóval • N°3 Vadáfonyával, tölggyel, fekete borssal és kakukkfűvel • N°4 Vadáfonyával, levendulával és borókabogyóval.

A Villa de Varda – Grappa a tavola (ételpárosításokkal) tematika előadója Michiele Dolzan, a Villa de Varda családi birtok tulajdonosa volt. Trié grappa riserva, Grappa Moscato riserva, Aquavite di vino – Brandy, válogatott évjáratokból került terítékre.

Mindeközben borokkal harmonizáló falatok, mint parmezán sajt, parmai sonka, modenai balzsamecetek, díjnyertes olajok voltak folyamatosan a borok és szeszes italok kísérői. A Casa Rinaldi 1979 óta gyártja, válogatja ki és forgalmazza a legjobb olasz ízesítőket és élelmiszereket. Tészta, rizs, zöldségkonzervek, szószok: az ezen a területen felhalmozott nagy szakértelmüknek köszönhetően különleges termékkatalógust állítottak össze. Két gyártóüzemmel, négy tengerentúli leányvállalattal és több specializált részleggel rendelkeznek. Ilyen például a bioélelmiszerekre szakosodott Biotuscany, valamint a Tuscany, ahol saját márkás olajokat, eceteket és ízesítőket állítanak elő, különös figyelmet fordítva az ízesített olajokra.

A Casa Rinaldi megbízható és kompetens olasz márkává nőtte ki magát Magyarországon. Termékkínálatában 450 olasz élelmiszer-ipari termék és bor szerepel, amelyek mellett több mint 160 étterem, pizzéria és szálloda teszi le a voksát. Olasz székhelyükkel való közvetlen kapcsolat garanciát ad a termékek frissességére és az értékes szakértelemhez való hozzáférésre.

DTI