Pezsgők és desszertborok tesztje következik

Ünnepi  bortesztünket november elején rendezzük meg. 

Szerkesztőségünk novemberben leteszteli a desszertborokat és körbejárja a hazai pezsgőkínálatot. A teszt a MATE Budai Campusán a Vinagora Teremben folyik majd, együttműködve a Szőlészeti és Borászati Intézettel és az Országos Borbíráló Bizottsággal. A közelgő ünnepekre készülődve négy kategóriában várjuk a mintákat (pezsgők, késői szüretelésű tételek, tokaji borkülönlegességek, jégborok).

A pezsgőket a következő stílusokban várjuk: tradicionális pezsgők, palackos erjesztésű pezsgők, tankpezsgők, asti típusú pezsgők. Majd késői szüretelésű tételeket kóstolunk, ebbe a szekcióba az ország összes borvidékéről várjuk a mintákat. Végigkóstoljuk a tokaji borkülönlegességeket, az aszúkat, a szamorodnikat, a máslásokat és a fordításokat is. Lehet nevezni jégborral is.

Ha Ön bortermelő és szeretne benevezni a bortesztünkre, akkor kérjük, hogy 4-4 palack mintát juttasson el a MATE Budai Campusára, október 18. és november 5. között.  A mintákat hétfőtől csütörtökig 9:00-15:00 óra között tudják leadni, pénteken pedig 9:00 – 12:00 óra között.

Cím: Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Budai CampusSZBI Borászati Tanszék

“D” Épület, 1118 Budapest, Ménesi út 45.   Telefon: 70-219-1529

Amennyiben Ön tokaji termelő, akkor kérjük, hogy szállítsa a mintákat a Gróf Degenfeld Szőlőbirtokraoktóber 22. kedd  és október 31. csütörtök, reggel 8 és délután 3 óra között! Cím: Tarcal, Terézia kert 9.   Telefon: 47-380-173

Kérjük, hogy minden esetben lássák el a borokat a szükséges dokumentációval (szállítólevél). A nevezési lapon található információk nélkül a beküldött bort nem tudjuk értékelni!

Minden termelő három tételt díjmentesen nevezhet, előfizetőink számára további egy tétel nevezése díjmentes. További tételek nevezési díja: 8 000 Ft +Áfa/tétel. 

Kategóriánként a legjobb tételekről született borleírások a Bor és Piac magazinon kívül felkerülnek a borespiac.hu weboldal egy fejlesztés alatt álló aloldalára is.

A borteszt után bemutatjuk a nagyközönségnek is a tesztre benevezett borokat a Bor(teszt)kóstoló rendezvényünkön november 8. péntek délután a MATE Budai Campusán a  „K Épületében”  17:00 és 20:30 óra között.

Kérjük, hogy a nevezett mintákat a következő űrlapon regisztrálják legkésőbb november 5. kedd délig!

Szeretettel várjuk a nevezéseket!