Hatvan borászat, száznyolcvan zenész az idei Debreceni Bor- és Jazznapokon

Hatvan borászat és száznyolcvan zenész részvételével rendezik meg az idei bor- és dzsessznapokat a debreceni Nagyerdőben augusztus 8-11. között – jelentették be a szervezők.

Papp László, Debrecen polgármestere a város minőségi kulturális rendezvényének nevezte a bor- és dzsessznapokat, amelynek több évtizedes hagyománya van a városban.

Mészáros Réka, a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője szerint ez a város leghangulatosabb fesztiválja, ahol a legkiválóbb magyar borok és a hazai dzsesszélet élvonalba tartozó zenészei mellett idén a tánc is kiemelkedő szerephez jut.

A részletekről elmondták: a nagyerdei Békás-tó partján hat hazai borrégió húsz borvidékének hatvan borászata kínálja majd legjobb borait, a három zenei helyszínen 35 formáció 180 zenésze muzsikál.

A fesztivál sztárfellépői között lesz a világhírű Genesis együttes egykori gitárosa, Steve Hackett, aki a Djabe zenekarral lép fel augusztus 11-én. A Djabe az utóbbi 16 évben öt alkalommal szerepelt Debrecenben, most legújabb műsorukkal érkeznek a Nagyerdőbe – jelezte Égerházi Attila, a formáció alapító tagja.

A fesztiválon színpadra áll mások mellett Gyémánt Bálint és Oláh Krisztián duója, Éliás Gyula és a Funkustic Quartet, a Bágyi Balázs New Quartet, a Jazzation, Váczi Eszter, Gájer Bálint és a Debrecen Dixieland Band.

A közönség első alkalommal vehet részt dzsessztánc-workshopon, amely két debreceni, egy kecskeméti és egy budapesti tánciskola közreműködésével valósul meg.

(Forrás: MTI)