Tavaszi Bortesztkóstoló

Május 3-án pénteken megtartottuk a Bor és Piac magazin Tavaszi Bortesztkóstolóját a MATE Budai Campusának VinAgora termében.

Bortesztkóstoló rendezvényünk egy emlékezetes esemény volt, amelyen az egyetem szőlész-borász hallgatói is aktívan részt vettek. A rendezvény célja az volt, hogy lehetőséget biztosítsunk a vendégeknek, hogy jobban megismerkedjenek a borok világával, valamint hogy bemutassuk nekik a szakmai zsűri által előző nap elbírált borokat. A borteszten megkóstolt több mint száz tételt, köztük illatos- és üde fehérborokat, könnyed, nyári vörösborokat emellett rosékat, sillereket és különféle gyöngyözőborokat lehetett megismerni. Az esemény során a résztvevőknek lehetőségük nyílt önállóan kóstolni és értékelni a különböző borokat, miközben szakmai iránymutatást is kérhettek a borkóstolás technikájával és a kiállított tételekkel kapcsolatban.

Az est folyamán dr. Pásti György nyugalmazott egyetemi docens élvezetes szakmai előadásai nyújtottak bepillantást a színfalak mögé, elsőként az illatos borok világába. Az est második felében a rosék és a sillerek elkészítésének technológiai részleteit ismerhettük meg. Mindeközben Bozzai Attila és Jandó Zsuzsa slide-showja színesítette az estet, a bosznia-hercegovinai képeket feldolgozót itt meg tudják tekinteni.

 

(BZs., Fotó: Bozzai Attila)