Ingyenes mintaszállítás a Concours Mondialra

A CMB, avagy Concours Mondial de Bruxelles a világ egyik legjelentősebb borversenye, mely néhány éve külön szekciókban bírálja a bortípusokat. A legnagyobb ezek közül a „CMB Red+White”, mely a csendes száraz vagy félszáraz fehér és vörös borok versenye (ill. rozékkal is lehet nevezni). A Magyarországról és Szlovákiából benevezett borokat Geönczeöl Attiláék szervezésében közös szállítással, ingyenesen juttatják el Brüsszelen keresztül az idei helyszínre, Mexikóba.

2024-ben a CMB Red+White versenyre a mexikói Leonban kerül sor, mintegy 350 borbíráló és 8 ezer borminta részvételével. Mexikóról tudni kell, hogy a világ egyik legjobban növekvő borpiaca, emiatt a CMB grandiózus borbárt nyitott Mexikóvárosban, ahol a díjnyertes borokat bemutatja és forgalmazza is. A verseny partnere a United Airlines, vele együtt reptéri „borsarkokat” (Wine Corner) is nyitnak, Mexikóváros mellett 2024 elején Tokióban nyílik a következő. Természetesen Európában kommunikálnak a legaktívabban, a napokban például a Wine Paris&Vinexpo-n állítanak ki 45 borászat 120 díjnyertes borával.

Geönczeöl Attiláéknak sikerült megállapodniuk a szervezőkkel a Magyarországról és Szlovákiából benevezett borok ingyenes, közös szállításáról Brüsszelen keresztül Mexikóba. Mivel a szállítás raklaposan történik, különleges csomagolásra nincs szükség, elég a szokásos 6-os vagy 12-es kartondoboz. A kartonon kérik feltüntetni a borászat és a bor nevét, valamint írják rá, hogy CMB 2024.

Nevezés:https://concoursmondial.com/en/red-white-wine-session/red-white-wine-registration/

A mintákat két helyen gyűjtik:

  • Magyarországon: Sicambria Bt., 1164 Budapest, Locsoló utca 8., Magyarország (hétköznap, munkaidőben)
  • Szlovákiában: Borok Háza, 94301 Párkány (Stúrovo), Hlavná u. 9., Szlovákia (szerdától-szombatig naponta 11:00-18:00 között)

A borok mellé mindössze egy proforma számlára van szükség, a rendező szervezet (CMB) részére kiállítva, a szokásos „Samples without commercial value Excise O under EEC Regulation No. 2913/92 of 12/10/92” megjegyzéssel.

Mintánként 3 palack bort kérnek.

A mintaleadás határideje: 2024. április 1.

A minták szállítása előtt kérnek egy e-mailt a szállított borok felsorolásával és a hozzávetőleges érkezési időponttal. (geonczeol.attila@gmail.com)

A minták gyűjtésének külön költsége nincs, de a szállítás szervezéséért cserébe szívesen elfogadnak egy-két palack bort, hogy ők is kóstolhassanak a kollégákkal.

Amennyiben a nevezési folyamatban is segítséget kérnek, azt különdíj ellenében tudják elvállalni (cégregisztráció nettó 15 euro, illetve mintánként 10 euro).