Káli-kör néven éjszakai körjáratokat közlekedtet a Volánbusz a nyári időszakban

Éjszakai járatokat közlekedtet a Káli-medencében, Badacsony, Szigliget, Keszthely és Hévíz környékén a Volánbusz hétvégente.

A nyári menetrend bevezetésével új éjszakai körjáratokat indítanak péntekről szombatra és szombatról vasárnapra virradó éjszaka Tapolca és Révfülöp között. A 7702-es vonalszámú járatok Tapolca, autóbusz-állomásról 21.50-kor, 23.55-kor és 1.50-kor, míg Révfülöp, vasútállomásról 23.55-kor, 1.05-kor és 2.55-kor indulnak.

Az autóbuszok megállnak a Káli-medencében fekvő településeken, így Gyulakeszin, Káptalantótin, Mindszentkállán, Szentbékkállán, Köveskálon, Balatonhenyén, Kővágóörsön is. A járatok Révfülöpön csatlakoznak a Balatonfüred felé induló, és onnan érkező éjszakai Bagolyvonatokhoz – ismertették.

A tájékoztatás szerint Alsópáhok és Badacsonytomaj között is új éjszakai autóbuszok segítik az esti hazajutást. Az új 6363-as autóbuszok Alsópáhok, Alsó megállóhelyről 21.25-kor és 23.45-kor, míg Badacsonytomaj, vasútállomásról 23.00-kor és 1.15-kor indulnak.

Az autóbuszok mindkét irányba megállnak Hévízen, Cserszegtomajon, Keszthelyen, Gyenesdiáson, Vonyarcvashegyen, Balatongyörökön, Balatonedericsen, Szigligeten, Badacsonylábdihegyen és Badacsonyban is, illetve Badacsonytomaj, Vasútállomáson átszállást biztosítanak a Balatonfüred és Tapolca között közlekedő Bagolyvonatokra – tudatta a Volánbusz Zrt.

(Forrás: MTI, fotó: Vókó László/Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság)