Elkezdődött a gazdálkodó szervezetek tagdíjbefizetési időszaka a NAK-nál

Elkezdődött a gazdálkodó szervezetek tagdíj megállapítási és befizetési időszaka a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál (NAK), a tagdíjfizetési határidő július 15. – közölte a NAK.

Az árbevétel-alapú tagdíjat fizető tagok közül júniusban a gazdálkodó szervezetek tagdíját állapítják meg. Az érintettek a NAK honlapjára bejelentkezve a számításhoz felhasznált, 2020-as bevételi adatokat is megtekinthetik, de postai úton is kapnak értesítést. Ha módosítani szeretnének, vagy tagdíjkedvezményt vennének igénybe, azt jelezni kell, és csatolni a szükséges igazolásokat. A megállapított tagdíjakat június 30-án elfogadottnak tekintik, ha az érintettek nem kértek változtatást.

Az idei tagdíjhoz kapcsolódóan 2023 júniusának végéig még lehet igazolást küldeni, de a felülvizsgált tagdíjat ekkor már 20 százalék pótlék terheli. Ehhez hasonlóan a 2021-es tagdíj felülvizsgálatához még ebben fogadnak igazolásokat, ugyancsak 20 százalékos pótlék mellett

A kamarai tagoknak az idén is lehetőségük van az e-Iroda fiókjukon keresztül meghatalmazni a könyvelőjüket, adószakértőjüket, adótanácsadójukat, könyvvizsgálójukat, hogy fogadják el helyettük az idei tagdíjat. A korábbi meghatalmazások idén is érvényesek.

(Forrás: MTI)