Újra elindul a Bor a vendéglátásban képzéssorozat

A Magyar Turisztikai Ügynökség ingyenes képzéssorozatának célja a hazai vendéglátásban dolgozók borral kapcsolatos tudásának bővítése.

A tanfolyammal az MTÜ szeretne hozzájárulni, hogy a hazai éttermek, egyéb vendéglátóhelyek munkatársai naprakész információk birtokában tudjanak munkájuk során borral kapcsolatos döntéseket meghozni és a vendégeknek bort ajánlani, felszolgálni.

A tanfolyamon résztvevők megismerkedhetnek hazánk borvidékeivel, a jellemző borstílusokkal, valamint a borfelszolgálás és a bor-étel párosítás alapelveivel. A képzésen résztvevők megismerik majd a szakszerű borbemutatás alapismereteit, a borlap tudatos kialakítását, de a legújabb hazai trendeket is, ezzel elősegítve azt, hogy a vendéglátóhelyek, illetve a résztvevő munkatársak személyesen is a magyar bor nagyköveteivé válhassanak.

A tanfolyamot elismert boroktatók és hazánk legkiválóbb sommelier szakemberei tartják, négy gyakorlatorientált képzési modulban. A résztvevők a Magyar Turisztikai Ügynökség által kiállított tanúsítványt kapnak.

A tavalyi képzésen 7 helyszínen 250 fő vett részt, a nagy érdeklődésre való tekintettel a helyszínek száma idén bővült. Összesen 10 alkalommal vehetnek részt a képzésen a szakmabeliek az alábbi városokban: Balatonfüred, Budapest 2 alkalommal is, Debrecen (új), Eger, Győr (új), Nyíregyháza, Pécs, Sopron, Szeged. A tanfolyamra elsősorban felszolgálók, pincérek, pultosok, étteremvezetők, teremfőnökök, sommelier-k, éttermi borbeszerzésért felelős kollégák jelentkezését várják a szervezők.

A képzés ingyenes, azonban helyszínenként 50 főben korlátozott. A kepzes.bor.hu weboldalon ingyenes videós tananyag is elérhető azoknak, akik személyesen nem tudnak részt venni. A jelentkezéseket érkezési sorrendben fogadják be a szervezők.

Időpontok, regisztráció: www.kepzes.bor.hu