Lejáró határidő az ökológiai pályázatoknál

fold2 kicsi shutterstock 418925836

2021. január 15-én lejár a teljes kötelezettségvállalással érintett egybefüggő terület visszavonására biztosított határidő.

Az Agrárminisztérium tavaly megteremtette a lehetőséget a „VP4-10.1.1-15 Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés”, a „VP4-11.1-11.2-15 Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása” és a „VP4-10.2.1.1-15. Védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának in situ megőrzése” felhívások kedvezményezettjeinek, hogy egy évvel meghosszabbítsák kötelezettségvállalási időszakukat és továbbra is részt vehessenek a támogatási programokban.

Az Agrárminisztérium felhívja minden programban részt venni kívánó gazdálkodó figyelmét arra, hogy akik 2020. december 21-ig kérelmet nyújtottak be a kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítására, azoknak 2021. január 15-ig lehetőségük van a hosszabbítási kérelem visszavonására.

Továbbá ezen időpontig kérelmezhetik azon kötelezettségvállalással érintett egybefüggő területek (KET-ek) teljes visszavonását, amelyre nem tudják vállalni a kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítását.

A fenti határidő jogvesztő, hiánypótlásra nincs lehetőség!

A pályázati felhívások és a módosítás részleteit tartalmazó közlemények a www.palyazat.gov.hu oldalon érhetőek el.

(Forrás: AM Sajtóiroda)