Őszi rendezvények a Fekete Borpincénél

A szekszárdi pincészet különleges borkóstolóval és borvacsorával is készül az őszre.

Október 31-én szombaton 18 órától Borkóstoló Félmaratont tartanak a pincénél. A Fekete Borpince borkínálatának csak szűk keresztmetszete mutatható be a szokásos borkóstolók során, ezért 2012. tavaszától 2017. közepéig negyedévente egy egyedi, „félmaratoni”, 21 tételből álló különleges borkóstoló élményprogramot tartottak, hogy valódi mélységében mutathassák be a szekszárdi borvidék és a több mint 50 éve alapított pincészet különböző technológiával készült, különböző évjáratú, különböző érettségi állapotú borai ízvilágának és karakterének sokszínűségét. A borsorban alap, válogatás, prémium és „extra” (idős) kategóriás tételek egyaránt szerepeltek. A minőségi borok mellé bőséges étkezést – pástétomos falatkákat, kézműves sajtot, hidegtálat – biztosítottak és borokhoz hangolt bonbont is kínáltak. 2018-tól esetenként, igény esetén tartanak félmaratont. Az októberi alkalommal ismét 21 tételes, különleges, forgalmon kívüli tételeket is tartalmazó borsorral készülnek. Részvételi díj: 18.000 Ft/fő

November 14-én szombaton Márton-napi libavacsorát tartanak a pincénél 3 fogásos ételsorral, prémium borok és borokhoz hangolt bonbonok kóstolójával.

Menü:

  • Leves: Libaraguleves lúdgége tésztával
  • Főétel: Sült libacomb almás pároltkáposztával és törtburgonyával
  • Desszert: Lúdlábtorta, pohárkrém változatban

A rendezvény ára 15.000 Ft/fő. Jelentkezni lehet a +36301774269 telefonszámon vagy a feketeborpince.vendeglatas@gmail.com emailcímen lehet.

Ugyanezen a napon a pincészet borai a Bordói November Nagykóstolón is elérhetőek lesznek a Corinthia Hotelben. A pince rendezvényen kóstolható borai: Cabernet franc 2015, Cabernet sauvignon válogatás 2017, Merlot válogatás 2017, Letícia cuvée 2016.