Újra Bormedence

Idén 4. alkalommal kerül megrendezésre a Bormedence Kárpát-medencei borünnep. A Magyar BOR Intézet és kárpát-medencei partnerszervezetei évek óta tevékenykednek a kárpát-medencei magyar-magyar kapcsolatokért, illetve a kárpát-medencei magyar borkultúra népszerűsítéséért.

2017 decemberében szervezték meg első alkalommal a Bormedence – borok, ízek, élmények a Kárpát-medencéből borkultúra eseményt, idén pedig immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a határtalan Kárpát-medencei borkultúra ünnepe, ez alkalommal a Duna Palotában, október 10-én, 15-22 óra között.

Idén is sétálókóstoló lesz, közel 50 kiállító közreműködésével – anyaországi és külhoni meghívottakkal, így a Kárpát-medence több borvidéke bemutatkozik. Több mint 150 tétel kóstolható korlátlanul. Idén két hazai borvidék kerül meghívásra, mint a rendezvény díszvendégei: Bükk és Mátra.

A rendezvényen lesznek más érdekességek és kiemelt programok is:

Boregyetem – ingyenes bemutató-kóstolók, középpontjában hagyományos kárpát-medencei szőlő- és borfajták lesznek:

  • Bükk Borvidék és Szövetség a Bükki Borvidékért borai bemutató
  • New Mátra borai bemutató
  • Naturális borok a Kárpát-medencéből
  • Ősi Kárpát-medencei szőlőfajták borai

100 éve született Kozma Pál szőlőnemesítő, az ő általa keresztezett szőlőfajták boraiból (Bíbor kadarka, Borsmenta, Csillám, Ezerfürtű, Magyar frankos, Rubintos, Táltos stb.) tartunk bemutatót.

A vírushelyzetre tekintettel korona, corona, covid (nevű) borokból bemutató kóstoló.

A kiállítók folyamatosan bővülő listája ITT érhető el.

Egy belépőért több, mint 150 bor szabadon kóstolható, sőt, a jegy tartalmazza a feliratozott kóstolópoharat is. Elővételes jegyek www.bormedence.hu/jegy

Elővételes ára: 4900 Ft-tól / fő.

Az esemény az aktuális járványügyi szabályok figyelembevételével valósul meg.