A boldogkőváraljai pálinkafőzde ezúttal egy újhullámos ginnel jelentkezett.
A Mrs. Millicent-be organikusan termelt bergamott narancs és boróka, valamint tucatnyi bio termelésű fűszer került. „Egyetlen célunk volt: hogy olyan gint főzzünk, amivel ha megcsinálsz egy gin-tonikot, akkor utána akarj még egyet és még egyet. Magában is működik, tisztán és jéggel is izgalmas, ha jó tonikot adsz hozzá, akkor meg csoda. Sok szénsavval, hidegen, jéggel, aszalt citrus karikával, pár szem borssal, gyömbérrel…” – mondja róla Czakó Gábor főzőmester, aki azt is elárulta, hogy a pálinka nem jó alapszesz a ginhez. „A legtisztább pálinka sem elég tiszta a gin fineszeihez. A jó alapszesz kristálytiszta, nem lehet érezni belőle, hogy miből főzted. Teljes tisztaság kell, tömény szeszben ázik minden, kicsit újra kell tanulni a szakmát. Teljesen más beállításokkal kell dolgozni: egy pálinka három, három és fél óra alatt párolódik le, egy gin nyolc és fél alatt.”
Az ital nevét az Utas és holdvilág című regényből kölcsönözték, a design Unger Zsolt munkája.
(Forrás: Bortársaság)