Idén is megrendezik a debreceni Farmer Expót

farmer expo

Nem marad el az idei Farmer Expó, a szervezők háromszáz kiállítót és harmincezer látogatót várnak augusztus 18-21. között a Debreceni Egyetem (DE) Böszörményi úti campusára – közölte Vaszkó László vásárigazgató.

Közleménye szerint alapos mérlegelés és hosszas egyeztetések után született döntés arról, hogy a V-Trade Kiállítások Kft. augusztusban – az éppen aktuális járványügyi szabályok szigorú betartásával – megrendezi a 29. Farmer Expót, az ország egyik legjelentősebb mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítását.

„A hazai agrárium életképességére, élni akarására utal, hogy az ágazat szereplői ebben a rendkívüli helyzetben is akarják és megcsinálják Magyarország egyik vezető agrár-seregszemléjét Debrecenben” – fogalmazott Vaszkó László.

A vásárigazgató szerint örvendetes, hogy a jelentkezők között egyre nő a Farmer Expón először megjelenő kiállítók száma.

A korábbi beruházások eredményeként mind színvonalasabb vásártér várja a vendégeket, a nyitásra elkészül az új állatbemutató-tér – mondta.

A járványhelyzet miatt idén alapvetően a szabadtéri helyszínekre épül a rendezvény, de rendelkezésre áll majd a nemrég átadott teniszcsarnok is, amelyet a legkorszerűbb légcserélő technológiával láttak el.

Vaszkó László hozzátette: az expó 17 ezer négyzetméternyi vásárterületéből ebben az évben is a gépek és technológiák foglalják el a legnagyobb területet, de 5 ezer négyzetméteren valamennyi gazdasági állatfaj – sertés, marha, ló, juh, kecske, baromfi, nyúl, hal – bemutatkozik. A mezőgazdaság valamennyi ága – növénytermesztés, állattenyésztés, kertészet – képviselteti magát az idei debreceni Farmer Expón.

(Forrás: MTI, fotó: Farmer Expo)