Bortesztkóstoló

2020. március 6-án több mint negyven féle Rajnai rizlinget és Pinot noirt kóstolhattunk. Az általános termőhelyi
ismertetés és gyártástechnológia mellett olyan nüanszokba is betekinthettünk, mint a Pinot Noir
széndioxid védőgáz alatti válogatása Burgundiában. Pásti tanár úr előadását ezúttal a Biatorbágyi
Fotóklub Egyesület fotópályázatát népszerűsítő diaporámák vetítése tett még élvezetesebbé. Vendégeinknek köszönjük, hogy velünk tartottak ezen az emlékezetes estén!

A Bor és Piac szakmai magazin küldetése, hogy a népszerűsítse a magyar borokat, terjessze a kulturált
borfogyasztást, ismereteket adjon át a szőlőtermesztéséről s a borkészítéséről. Éppen ezért lehetőséget biztosít a bortesztekre beküldött borok kóstolására. A pozitív együttállás számos esete valósul meg ezeken a kóstolókon. A helyszín Budapesten a Boriroda Németvölgyi úti borbárja. A város szívében helyezkedik el, a metrótól pár percnyi sétára, kimagasló környezetben, igényes belső térrel
és lehetőségekkel áll rendelkezésünkre. A felkínált borok átestek az Országos Borminősítő Intézet több tagját is magában foglaló minősítő zsűri tesztjén. A teszt eredménye, a borok tételenkénti értékelése a Bor és Piac Magazinban olvasható. Minden résztvevő megkapja a magazin aktuális számát. Dr. Pásti György a SZIE Borászati tanszékének nyugalmazott egyetemi docense tart egy
rövid, vetített képes ismertetést az adott fajtáról, majd az est hátralévő részében a vendégek rendelkezésére áll a szőlő és borkészítés rejtelmeit kutató kérdések megválaszolásában. Az előadás szakmaiságát lazítja, mintegy átvezet a tőkék közül a kóstoló helyiségbe Jandó Zsuzsa és Bozzai Attila fotóművészek zenés, vetített képes slide-showja.