#tuddmiért: alapanyagok a középpontban

A tavasz beköszöntével a Fióka étterem is újításokkal jelentkezik: nem csak az étlap színesedett, de az egészségtudatosság is előtérbe kerül a következő időszakban.

A városmajori lombok alatt található, egykori postaépületből étteremmé avanzsálódott kellemes téglaépület nem csak a kerületben élőket, de az öt-nyolc kilométeres vonzáskörzetében lévő budai és pesti lakosokat is elcsábítja.

„Hagyomány és evolúció – ezekkel a szavakkal kezdtem el a munkámat a Fiókában 2019. májusában. Azóta csak megerősödött bennem a tény, hogy a vendégek nem akarnak lemondani a hagyományos magyar ételekről, sőt, keresik azokat az étlapon, de a folyamatosan változó trendek hatásainak köszönhetően újításokat, némi pikáns változtatást is örömmel fogadnak a klasszikus fogások esetében. Ez nem csak a modern tálalásban, illetve egy-egy pimaszabb alapanyag belecsempészében mutatkozik meg, de az új étlap esetében kiemelten figyeltünk a különböző ételérzékenységgel rendelkező vendégeink kívánságaira is. A francia konyha hatásai szintén érződnek az ételeinkben” – mesélt az elmúlt közel egy év tanulságairól Mézes Attila konyhafőnök.

Az egészséges alapanyagok előtérbe kerülése és az ételérzékenységre való még nagyobb odafigyelés mellett, márciustól középpontba kerülnek az alapanyagok is. „Fókuszban az alapanyagok” névvel indít kampányt a budai modern vendéglő, azaz minden hónapban egy-egy alapanyagot mutatnak be a közösségimédia-felületeiken, illetve a helyszínen a vendégeknek. Ahogyan az ötlethez társuló #tuddmiért hashtag is sugallja, az akció célja, hogy tudassa az érdeklődőkkel az adott alapanyag egészségünkre gyakorolt hatásait, annak lehetséges felhasználási módjait, illetve egyéb érdekességeket, melyekről a hétköznapjaink során aligha olvasunk.

Márciusban a medvehagyma került rivaldafénybe, áprilisban pedig várhatóan valamelyik közkedvelt szőlőfajtát mutatják be részletesebben. A kampány kapcsán a szezonális ételek közé két újdonság is felkerült: a Medvehagyma krémleves kecskesajtos grissinivel, illetve a Medvehagymás rizottó, fehérboros-vajas garnélával.